GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟΝ "ΓΑΛΑΖΙΟ" Κ. Τζαβάρα! ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ για υποκλοπές και αρχαιοκαπηλία...

Δεύτερο μέτωπο στο κόμμα του και την κυβέρνηση άνοιξε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρας, μετά την εκτός κομματικής γραμμής τοποθέτησ...


Δεύτερο μέτωπο στο κόμμα του και την κυβέρνηση άνοιξε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρας, μετά την εκτός κομματικής γραμμής τοποθέτησή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Έτσι, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», την Τετάρτη, αναφέρθηκε και στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλικής «Συλλογής Στερν», τονίζοντας ότι τα καταγγελλόμενα πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθούν.

«Έχω παρακολουθήσει τις δηλώσεις της κας Κουτσούμπα, της προέδρου των Αρχαιολόγων. Είμαι πολύ προβληματισμένος για όσα έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι ότι πρέπει να ερευνηθεί αυτή η υπόθεση όταν μάλιστα από τόσο επίσημα και αρμόδια χείλη διατυπώνονται αυτές οι επιφυλάξεις. Πρέπει οπωσδήποτε να ερευνηθούν οι καταγγελίες».

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τονίζοντας, ότι «εάν δεν δω την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας, όπως την αναζητάει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μέσα από το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, δεν θα πω ότι θα μείνω ικανοποιημένος».

Ο Κώστας Τζαβάρας επισήμανε πως «η αλήθεια είναι απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ποιός έδωσε την εντολή, ποιός αποφάσισε την άρση του απορρήτου, εάν αυτή η απόφαση είχε υποστεί τον συνταγματικά προβλεπόμενο έλεγχο της ουσιαστικής νομιμότητας από τη δικαστική αρχή, είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος» με την Ελευθερία Κοσμοπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, όπου, μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την ανάγκη σύμπλευσης των δημοκρατικών δυνάμεων, προκειμένου να υπερασπιστούν το Σύνταγμα, το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα.

«Η περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη, αρχηγού κόμματος που παρακολουθείται από την ΕΥΠ, είναι μια εξόχως σοβαρή περίπτωση παραβίασης του Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει και εγώ δεν μπορώ να το χωνέψω εύκολα, πώς είναι δυνατόν να συνδέεται με την προστασία της εθνικής ασφάλειας ένας δημοσιογράφος που προσπαθεί να αποκαλύψει σκάνδαλα ή διαφθορά στον τραπεζικό τομέα. Αντίθετα, λόγοι εθνικής ασφαλείας επιβάλλουν να πατάξουμε τη διαφθορά και κυρίως να καταπολεμήσουμε το «μαύρο χρήμα» που κυκλοφορεί άφθονο.», είπε με νόημα.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, τόνισε πως «έχουμε πάρει στραβό δρόμο» για να συμπληρώσει «αυτά για μένα έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια, την εσωτερική και την εξωτερική. Γι’ αυτό είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι όλες μαζί οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα, τα ατομικά δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Πιστεύω ότι εδώ έχουμε πάρει έναν στραβό δρόμο. Απ’ ότι φαίνεται πρέπει να ξεκινήσουμε από τα θέματα της προστασίας, ισχυρής προστασίας, των ατομικών δικαιωμάτων γιατί αυτά είναι που επλήγησαν. Δεν επλήγη η ΕΥΠ».

Στη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε και στο εάν εμμένει στην άποψή του να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής:

«Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει, δεν πρόκειται να ανακαλέσω καμία απόφαση. Βλέπω ότι το γενικότερα το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην πολιτική ζωή του τόπου είναι τέτοιο που να μην χωράω, που με αποκλείει να υπάρχω, να λειτουργώ και να δρω».

Συμπλήρωσε, δε, πως «πολιτικά ενδιαφέρομαι να έχω μια αγωνιστική σχέση με τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Αυτές οι τρεις αξίες για να υπάρχουν θα πρέπει να συνοδεύονται και από εγγυήσεις θεσμικές διαφάνειας, προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και διασφάλισης του κράτους δικαίου».

«Δεν σημαίνει ότι αν δεν είμαι υποψήφιος, θα παραιτηθώ από κάθε πολιτική δραστηριότητα, θα ανήκω σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον σύστημα της μετα-πολιτικής, που έχει περιγράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η μετα-πολιτική είναι να αναζητάς ένα πολιτικό φέρεσθαι χωρίς να υποδουλώνεται σε επικοινωνιακές πρακτικές και μεθόδους, που τελικά ευνουχίζουν κάθε κριτική σκέψη και δράση, στο όνομα άλλων σκοπιμοτήτων», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση