GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΤΟΡΠΙΛΗ «Poseidon»! ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ το ρωσικό ΠΥΡΗΝΙΚΟ υποβρύχιο...

Οι αναλυτές δεν θεωρούσαν απίθανη τη δοκιμαστική εξαπόλυση του «Poseidon» και για να δοκιμαστεί από τις ρωσικές ένοπλές δυνάμεις και για να ...


Οι αναλυτές δεν θεωρούσαν απίθανη τη δοκιμαστική εξαπόλυση του «Poseidon» και για να δοκιμαστεί από τις ρωσικές ένοπλές δυνάμεις και για να γίνει επίδειξη ισχύος.

Λίγες μόλις μέρες μετά τον απόπλου από τη βάση του στη βόρεια Ρωσία το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Μπέλγκοροντ» εντοπίστηκε εκ νέου στην Αρκτική.

Το μήκους 178 μέτρων υποβρύχιο εμφανίζεται σε δορυφορικές φωτογραφίες, που δημοσιεύθηκαν από το Naval News, να πλέει στη Θάλασσα του Μπάρεντς στις 22 και 27 Σεπτεμβρίου.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε αναχωρήσει από το Σεβεροντβίνσκ, κίνηση που θορύβησε το ΝΑΤΟ.

Η Συμμαχία ενημέρωσε μάλιστα τα μέλη της ότι το «Μπέλγκοροντ» ίσως θα κατευθύνονταν στη Θάλασσα του Κάρα (βορειότερο από το σημείο όπου εθεάθη) για να δοκιμάσει την τορπίλη με πυρηνική κεφαλή «Poseidon».
 
Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα σύστημα που κινείται αυτόνομα κάτω από τη θάλασσα. Μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων και να προκαλέσει ραδιενεργό τσουνάμι. Ακόμη και από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θεωρείται ότι δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει ένα τέτοιο όπλο.

Οι αναλυτές δεν θεωρούσαν απίθανη τη δοκιμαστική εξαπόλυση του «Poseidon» και για να δοκιμαστεί από τις ρωσικές ένοπλές δυνάμεις και για να γίνει επίδειξη ισχύος.

Να σημειωθεί ότι το «Μπέλγκοροντ», είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο στον κόσμο και οπλισμένο με τη σούπερ τορπίλη «Poseidon». Αν τελικά ο Πούτιν πραγματοποιήσει την απειλή του θα πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια του Ρώσου προέδρου να σκορπίσει πανικό στη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση