GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ! KYMA διαδηλώσεων και απεργία (στα τρένα) στην Βρετανία...

Κύμα διαμαρτυριών από τους σιδηροδρομικούς και από το κίνημα άρνησης πληρωμής λογαριασμών ρεύματος στη Βρετανία.  Δεκάδες κινητοποιήσεις έχο...


Κύμα διαμαρτυριών από τους σιδηροδρομικούς και από το κίνημα άρνησης πληρωμής λογαριασμών ρεύματος στη Βρετανία. 

Δεκάδες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί το σαββατοκύριακο σε πολλές πόλεις της χώρας, όπου οι διαδηλωτές θα βάλουν συμβολικά φωτιά στους λογαριασμούς εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για το κόστος ζωής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αναμένεται να είναι οι μεγαλύτερες πανεθνικές διαδηλώσεις ενάντια στην οικονομική κρίση. Διαμαρτύρονται για την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου, τις αυξήσεις των στεγαστικών δανείων και ευρύτερα για την πολιτική της κυβέρνησης.

Επίσης, απεργούν οι υπάλληλοι των ταχυδρομείων αλλά και σιδηροδρομικοί από τρία συνδικάτα με αιτήματα που αφορούν μισθολογικές αυξήσεις και τις συνθήκες εργασίας. Η σημερινή 24ωρη απεργία στα τρένα αποτελεί τη μεγαλύτερη στον κλάδο εδώ και δεκαετίες στη Βρετανία.

Με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται κοντά σε υψηλό 40 ετών, γύρω στο 10%, τα εργατικά συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι οι προσφορές των εργοδοτών ισοδυναμούν με μειώσεις μισθών σε πραγματικούς όρους.

«Δεν έχουμε λάβει προσφορές από καμιά εταιρεία που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο», τόνισε χθες ο Μικ Λιντς, γενικός γραμματέας του συνδικάτου RMT, στο ITV. «Όλες αυτές οι εταιρείες αποκομίζουν κέρδη από τους σιδηροδρόμους αυτήν τη στιγμή, τεράστια κέρδη, αλλά ζητούν από τα μέλη μας να υπαναχωρήσουν από τα μισθολογικά τους αιτήματα», συμπλήρωσε.

Αντιπροσωπεία του συνδικάτου RMT συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη νέα υπουργό Μεταφορών της Βρετανίας Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, με τον Μικ Λιντς να χαρακτηρίζει «ενθαρρυντικές» τις συνομιλίες.

Συνολικά, περισσότεροι από 50.000 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι που εκπροσωπούνται από τα συνδικάτα RMT, ASLEF και TSSA συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Σαββάτου, η οποία θα παραλύσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας.

Η απεργία των σιδηροδρομικών πραγματοποιείται λίγες ημέρες έπειτα από εκείνη 115.000 ταχυδρομικών υπαλλήλων και τις διαδηλώσεις υπέρ των απεργών σε διάφορες πόλεις της χώρας, με την υποστήριξη πολλών συνδικάτων και βουλευτών του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

Η Network Rail, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου και των συναφών υποδομών της χώρας, έχει χαρακτηρίσει την απεργία «αχρείαστη και επιζήμια», επισημαίνοντας ότι η τελευταία πρότασή της αφορούσε μισθολογική αύξηση 8% σε διάστημα δύο ετών, μαζί με επιδόματα. Ανέφερε επίσης ότι μόλις το 11% των δρομολογίων της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα υπάρχουν καθόλου τρένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση