GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΥΣΤΙΚΟ! TΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ «Yunus» εισέβαλλε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα...

Για 5 ώρες οι Τούρκοι έπλεαν δυτικά της Λέσβου. Η σοβαρή πρόκληση κρατήθηκε μυστική, δεν υπήρξε αντίδραση ούτε διάβημα.   Μείζον ζήτημα προκ...


Για 5 ώρες οι Τούρκοι έπλεαν δυτικά της Λέσβου. Η σοβαρή πρόκληση κρατήθηκε μυστική, δεν υπήρξε αντίδραση ούτε διάβημα.  

Μείζον ζήτημα προκύπτει από την επιλογή της κυβέρνησης να αποκρύψει τουρκικές προκλήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αφού δεν πληροφόρησε τον ελληνικό λαό ότι τις προηγούμενες ημέρες τουρκικό ερευνητικό έκανε βόλτες επί αυτής. Βόλτες που σίγουρα δεν ήταν αναψυχής, αλλά είχαν συγκεκριμένο σκοπό.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», το περασμένο Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Yunus» παραβίαζε την ελληνική υφαλοκρηπίδα επί πέντε ολόκληρες ώρες βόρεια της Χίου και δυτικά της Λέσβου.

Πρόκειται για μια πρόκληση επί του πεδίου την οποία η κυβέρνηση προσπάθησε να κουκουλώσει, αφού το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, που καθημερινά διαβεβαιώνουν την κοινή γνώμη ότι τηρούν αποφασιστική στάση έναντι της Τουρκίας, απέκρυψαν το γεγονός, και μέχρι χθες δεν είχαν προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αγκυρα και σε ενημέρωση της ηγεσίας του ΝΑΤΟ.

Βάσει της ναυτιλιακής οδηγίας NAVTEX, που εκδόθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, το «Yunus» θα πραγματοποιούσε έρευνες μέχρι και χθες, Τετάρτη, κοντά στη Λέσβο, αλλά εγκατέλειψε την περιοχή το Σάββατο για άγνωστο λόγο. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η τουρκική πρόκληση σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από τη βαριά εθνική ήττα της υπογραφής του νέου τουρκολιβυκού μνημονίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση