GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ! «Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ εργάζεται παράλληλα σε εταιρείες του Χρηματιστηρίου...»

Νέο “πονοκέφαλο” δείχνει να προκαλεί στην κυβέρνηση η αποκάλυψη του Παύλου Πολάκη πως η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ και πρώην στενή συνεργάτιδα του...


Νέο “πονοκέφαλο” δείχνει να προκαλεί στην κυβέρνηση η αποκάλυψη του Παύλου Πολάκη πως η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ και πρώην στενή συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θεανώ Καρποδίνη, εργάζεται παράλληλα έναντι αμοιβής και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στον Οργανισμό.

Με ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κ. Καρποδίνη διορίστηκε με διαδικασίες… fast track από τον Βασίλη Κικίλια ως προσωρινή διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα από το 2020 μέχρι σήμερα μετέχει στα Δ.Σ. τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου από τις οποίες λαμβάνει κανονικά τον μισθό της.

Η ίδια, όπως καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης αγνοεί την υποχρέωσή της να παρέχει τις υπηρεσίες ως διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

«Πλεύρη διώξτην… χθες, πάρε πίσω όσα λεφτά έχει εισπράξει παράνομα από τον ΕΟΠΥΥ και μετά παραιτήσου κι εσύ», επισημαίνει ο Παύλος Πολάκης.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη
ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΡΙΔΑ: το επικίνδυνο είδος εντόμου που κατέκλυσε την Ελλάδα μετά τον Ιούλιο του 2019, έχει ισχυρά σαγόνια για να καταβροχθίζει ακατάπαυστα δημόσιο χρήμα και αδιαφορεί για την καταστροφή που θα αφήσει φεύγοντας!
Σήμερα παρουσιάζουμε τα έργα και τις ημέρες της κυρίας Καρποδίνη, ειδικής συνεργάτιδας του Κ. Μητσοτάκη από το 2016 έως το 2019 (φωτό 1, 2).
Με το ν. 4737/22.10.2020 συστάθηκε θέση Διοικητή στον ΕΟΠΥΥ, ΠΛΗΡΟΥΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ απασχόλησης (απαγορεύεται δηλ. σε αυτόν οποιαδήποτε άλλη απασχόληση). Ο ίδιος νόμος προέβλεπε ότι μέχρι να επιλεγεί ο Διοικητής μέσω ΑΣΕΠ, θα οριζόταν προσωρινός Διοικητής με πλήρη καθήκοντα (φωτό 3, 4).
Την αμέσως επόμενη μέρα (23.10.2020) ο τότε Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας διόρισε ως προσωρινή Διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ την προαναφερόμενη ειδική σύμβουλο και φίλη του Μητσοτάκη, τη Θεανώ Καρποδίνη (φωτό 5).
Στη διαδικασία επιλογής του ΑΣΕΠ η κυρία Καρποδίνη κατατάχθηκε αρχικά στην 11η και τελικά στην 8η θέση (φωτό 6, 7).
Τι σημασία έχει ο ΑΣΕΠ και οι διαδικασίες του… Ο Πλεύρης αυτή ήθελε, αυτή διόρισε Διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ (φωτό!!
Μέχρι εδώ έχουμε μια συνηθισμένη “ιστορία” της κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ: ακόμη μία “άριστη” που διορίζεται σε σημαντική θέση του Δημοσίου χωρίς να πληροί τα κριτήρια!!
Έλα όμως που η συγκεκριμένη “άριστη” ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ το ΝΟΜΟ, καθώς από το 2020 μέχρι και σήμερα μετέχει στα Δ.Σ όχι μίας, αλλά ΤΡΙΩΝ εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (φωτό 9), από τις οποίες ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ κανονικά (φωτό 10, 11)!!!
Η κυρία δηλ. γράφει στα παλιά της τα παπούτσια (για να μην πω κάτι βαρύτερο…) την εκ του ΝΟΜΟΥ υποχρέωση της να παρέχει τις υπηρεσίες της ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ με καθεστώς ΠΛΗΡΟΥΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ απασχόλησης!!!
Και το…”κερασάκι στην τούρτα”: η συγκεκριμένη κυρία έχει διοριστεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου, ελέγχει δηλ. εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ (φωτό 12)!!!
Πλεύρη ΔΙΩΞΤΗΝ …χθες, πάρε πίσω όσα λεφτά έχει εισπράξει παράνομα από τον ΕΟΠΥΥ και μετά ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ κι εσύ!!!

Αναστάτωση στο Μαξίμου
Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ του ethnos.gr και της Δήμητρας Ευθυμιάδου, η αποκάλυψη Πολάκη για τον Οργανισμό που διαχειρίζεται κοντά 5,5 δις ευρώ, προκάλεσε αναστάτωση στην κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα ώστε να μην προκύψουν νέες πολιτικές απώλειες μετά την υπόθεση Πάτση αλλά και τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διπλή απασχόληση Καρποδίνη στον ΕΟΠΥΥ και το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν σε γνώση του Μαξίμου, ενώ τις τελευταίες ημέρες όλοι περίμεναν με αγωνία εάν θα δημοσιοποιηθεί η υπόθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι υπήρξαν χθες όλη την ημέρα αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ Μαξίμου, κυβερνητικών στελεχών και υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση της νέας αυτής υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η κεντρική γραμμή που έχει «περάσει» από το Μαξίμου είναι να μη δοθεί περαιτέρω έκταση με απαντήσεις κυβερνητικών στελεχών, ώστε η υπόθεση να μη λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις όπως με την υπόθεση Πάτση που επίσης ήρθε στο φως από ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Προς το παρόν και για να παραμείνει χαμηλά το θέμα, δεν φαίνεται να τίθεται θέμα απομάκρυνσης της Θεανώς Καρποδίνη από τον ΕΟΠΥΥ, μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.

Ωστόσο η υπόθεση Καρποδίνη που φαίνεται να ήταν σε απόλυτη γνώση του Μαξίμου, φέρνει στην επικαιρότητα και τον τρόπο διορισμού της στον ΕΟΠΥΥ. Ο Παύλος Πολάκης σημειώνει ότι ενώ είχε βρεθεί στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στην 11η θέση, ξαφνικά βρέθηκε να είναι Διοικήτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση