GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΡΙΘΜΟΙ-ΣΟΚ! «ΕΠΙΔΗΜΙΑ» αυτοκτονιών στην Ελλάδα...

Μέσα στις τόσες δολοφονίες, τα δυστυχήματα και τα θανατηφόρα τροχαία που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στη χώρα μας, έρχεται μια έρευνα να χτ...


Μέσα στις τόσες δολοφονίες, τα δυστυχήματα και τα θανατηφόρα τροχαία που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στη χώρα μας, έρχεται μια έρευνα να χτυπήσει ένα ακόμη «καμπανάκι» όσον αφορά στις απώλειες ανθρωπίνων ζωών, καθώς μέσα στο τρέχον έτος σημειώθηκαν τουλάχιστον 530 αυτοκτονίες συνανθρώπων μας!

Και μιλάμε για τις επίσημα καταγεγραμμένες, χώρια τις απόπειρες αυτοκτονίας, με τον Νοέμβριο να αναδεικνύεται στο μήνα κατά τον οποίο σημειώθηκαν οι περισσότερες. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της οργάνωσης «Κλίμακα», τον περασμένο μήνα καταγράφηκε υψηλότερος αριθμός αυτοκτονιών συγκριτικά με τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου για τον ίδιο μήνα τα προηγούμενα χρόνια.

Στην πλειοψηφία τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, οι αυτόχειρες είναι άνδρες σε ποσοστό 82%, ενώ ακολουθούν οι γυναίκες σε ποσοστό 18%. Πρώτες, εξάλλου, έρχονται οι ηλικίες 40-59 και ακολουθούν οι 30-34 και 65-69.

Για τον Νοέμβριο η πιο συχνή μέθοδος αυτοκτονίας είναι η πτώση από μεγάλο ύψος, με ποσοστό 23% και ακολουθούν ο απαγχονισμός και ο αυτοπυροβολισμός. Σε επίπεδο περιφερειών, το μεγαλύτερο μέρος των αυτοκτονιών έλαβε χώρα στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ οι περισσότερες αυτοχειρίες συνέβησαν εντός της οικίας του αυτόχειρα, και κατά τα ξημερώματα.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου που έχουν καταγραφεί, από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 18 θάνατοι έχουν σημειωθεί σε σημεία «υψηλής επικινδυνότητας». Πιο συγκεκριμένα, 10 σε καταστήματα κράτησης, οκτώ εντός μονάδων Υγείας και δύο εντός στρατοπέδων.
Δημοφιλείς Ειδήσεις Συγκλονίζει η μάνα της Τοπαλούδη με την τελευταία της φωτογραφία: «Πού να ήξερα;»

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο καταγεγραμμένος αριθμός των αποπειρών αυτοκτονίας δεν αντιπροσωπεύει τις συνολικές διαστάσεις του ζητήματος, καθώς υπολογίζεται ότι για κάθε αυτοκτονία σημειώνονται τουλάχιστον 15 με 25 μη θανατηφόρες απόπειρες!


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση