GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ τα Εξάρχεια! ΧΗΜΙΚΑ, φωτιές, κυνηγητό σε πολυκατοικίες....

Μαζική πορεία και επεισόδια στην Αθήνα στην πορεία μνήμης για τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο.  Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν  τα Εξάρχεια μετά...


Μαζική πορεία και επεισόδια στην Αθήνα στην πορεία μνήμης για τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. 

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν  τα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα το 2008, και στο φόντο του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη από πυροβολισμό αστυνομικού.

Χιλιάδες ήταν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και βάδισαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με ενδιάμεσο σταθμό το Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κρατική καταστολή και τη φτώχεια.

Λίγο πριν τις 20.30 ξεκίνησε ένταση και επεισόδια στα Εξάρχεια, με μερίδα διαδηλωτών να ανάβει φωτιές στην Εμμανουήλ Μπενάκη, την Ακαδημίας και τη Ζωοδόχου Πηγής. Άτομα πέταξαν μολότοφ εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων. Ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν επί ποδός από το πρωί για αδιευκρίνιστο λόγο άφησαν κανονικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σόλωνος στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα οδηγοί με τα οχήματά τους να εγκλωβιστούν ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα χημικά και τις μολότοφ.

Αλλά και στην πλατεία Ομονοίας έγινε χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί κυνηγούσαν διαδηλωτές μέχρι και μέσα στο σταθμό του μετρό.

Μέχρι τις 22:00 είχαν γίνει 19 προσαγωγές και η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή. Στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που σβήνουν φωτιές και απομακρύνουν οδοφράγματα.

Το κυνηγητό συνεχίστηκε για αρκετή ώρα με άτομα να πετούν μολότοφ σε δυνάμεις της αστυνομίας ενώ βίντεο κατέγραψαν αστυνομικούς να πετούν δακρυγόνα μέσα σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια που είχαν καταφύγει διαδηλωτές αλλά και να προχωρούν σε βίαιες συλλήψεις.

Οι δρόμοι στα στενά των Εξαρχείων θυμίζουν πεδίο μάχης με τους διαδηλωτές να έχουν στήσει οδοφράγματα. Κόσμος φαίνεται πως κατέφυγε σε ταράτσες πολυκατοικιών ενώ επιστρατεύτηκε και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση