GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! ΜΗΝΥΣΗ κατά της Ελλάδας από τον Οτσαλάν...

Μήνυση κατά της Ελλάδας υπέβαλλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑΔ) ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν για την υπόθεση της σύλληψής τ...


Μήνυση κατά της Ελλάδας υπέβαλλε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑΔ) ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν για την υπόθεση της σύλληψής του, το 1999.

Όπως μεταδίδει η τουρκική υπηρεσία της DW, η υπόθεση επικεντρώνεται στην άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1998, την αίτησή του για άσυλο και την "παράδοσή" του στις τουρκικές αρχές στην Κένυα τον Φεβρουάριο του 1999.

Στην αίτησή του στο ΕΔΑΔ μέσω των δικηγόρων του, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν αναφέρει ότι οι πρακτικές εναντίον του κατά την παραμονή του στην Ελλάδα παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην προσφυγή του, ο Οτσαλάν υποστήριξε ότι είναι αντίθετο με πολλά άρθρα της ΕΣΔΑ το γεγονός ότι παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές, ενώ βρισκόταν στα χέρια των ελληνικών αρχών της Κένυας, ότι η αίτησή του για άσυλο στην Ελλάδα δεν εξετάστηκε, ότι κρατήθηκε χωρίς νομική βάση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα και ότι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να αναζητήσει τα δικαιώματά του ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση