GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ μυστικό! ΣΑΛΟΣ με νέα υπόθεση πολλαπλών βιασμών 12χρονης...

Θύμα πολλαπλών βιασμών έγινε ένα 12χρονο κορίτσι στην Ιεράπετρα, όπως κατήγγειλε η μητέρα του. Σύμφωνα με το «Ράδιο Λασίθι» , πρόκειται για ...



Θύμα πολλαπλών βιασμών έγινε ένα 12χρονο κορίτσι στην Ιεράπετρα, όπως κατήγγειλε η μητέρα του.

Σύμφωνα με το «Ράδιο Λασίθι», πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία αυτή τη στιγμή ερευνάται από την αστυνομία της Ιεράπετρας και αφορά, τουλάχιστον, τέσσερα αγόρια, εκ των οποίων τα τρία είναι σήμερα ανήλικοι και ο ένας ενήλικας, τα οποία, όπως το ίδιο το κορίτσι μετά από μακρά και επίπονη περιπέτεια κατήγγειλε, τη βίασαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά το καλοκαίρι του 2020.

Τόσο το κορίτσι, όσο και η μητέρα του, έχουν πλέον μετακομίσει εκτός Κρήτης και όπως αναφέρει η μητέρα ο λόγος που αποφάσισε να δώσει δημοσιότητα σε αυτό που συνέβη στην κόρη της, είναι αφενός για να της δώσει θάρρος και δύναμη για να ξεπεράσει αυτό που της συνέβη και αφετέρου για να κάνει γνωστό σε όλη την κοινωνία της Ιεράπετρας, ένα περιστατικό που δεν αφορά μόνο την ίδια αλλά και άλλα κορίτσια για τα οποία υπάρχει η πληροφόρηση, πως έχουν πέσει θύματα βιασμού και ενδεχομένως δεν έχουν μιλήσει σε κανένα.

Το χρονικό της υπόθεσης
Όπως ανέφερε η μητέρα, η κόρη της, μαθήτρια Α’ Γυμνασίου το 2020, αρχικά βιάστηκε από ένα αγόρι μαθητή Α’ Λυκείου του ΕΠΑΛ.

Με το συγκεκριμένο αγόρι είχαν μια απλή γνωριμία και εκείνος της ζήτησε να βρεθούν κάπου απόμερα για να τη ρωτήσει κάτι για μια φίλη της.

Τελικά, μετά το σχόλασμα, την οδήγησε σε ένα γιαπί και την βίασε με άγριο τρόπο, με περίπου 15 άλλους μαθητές παρόντες, οι οποίοι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν το περιστατικό και ενδεχομένως να το βιντεοσκόπησαν.

Το δεύτερο περιστατικό, συνέβη λίγο καιρό μετά σε ένα πάρτι γενεθλίων, που έγινε σε κάποιο σπίτι της πόλης. Η 12χρονη είχε καλεστεί και είχε πάει εκεί με φίλες της. Στο πάρτι αυτό βρισκόταν και τρία αγόρια, μαθητές Α’ Λυκείου με τα οποία το κορίτσι και οι φίλες της έκαναν παρέα και μάλιστα η μητέρα τα γνώριζε προσωπικά, καλώντας τα και στο σπίτι της.

Όπως λέει η μητέρα, στο πάρτι αυτό τα παιδιά έπαιζαν το παιχνίδι «Θάρρος ή Αλήθεια» και μέσα στα πράγματα που κλήθηκαν να κάνουν ήταν να πιουν ένα ολόκληρο μπουκάλι αλκοόλ ή να πιουν ένα κουτί με κρεμοσάπουνο, είτε να κάνουν κάποιου είδους σεξουαλική πράξη.

Όλα αυτά σε ένα σπίτι, στο οποίο όπως κατέθεσε η 12χρονη, παρατήρησε πως στην τουαλέτα υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο που βιντεοσκοπούσε όποιον έμπαινε μέσα. Τελικά, εν μέσω ακραίων καταστάσεων που εξελίχθηκαν, τα τρία αγόρια βίασαν διαδοχικά την 12χρονη.

Όλα αυτά (που συνέβησαν το καλοκαίρι του 2020) κρατήθηκαν μυστικά από τη 12χρονη, η οποία δεν είπε τίποτα ούτε στις φίλες της, ούτε φυσικά στην οικογένειά της.

Αρκετούς μήνες μετά, η μητέρα ανέφερε πως η κόρη της άρχισε να αλλάζει απότομα συμπεριφορά και να παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης. Σταμάτησε να κάνει παρέα με οποιονδήποτε, σταμάτησε οποιαδήποτε εξωσχολική δραστηριότητα, δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι μόνη της και κοιμόταν διαρκώς.

Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, τα περιστατικά αυτά είχαν διαρρεύσει μεταξύ μαθητών οι οποίοι επικοινωνούσαν και εκφόβιζαν τη 12χρονη, ζητώντας της σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Η μητέρα απευθύνθηκε σε ψυχολόγο, ο οποίος σύντομα έκρινε πως το κορίτσι έπασχε από βαριά κατάθλιψη και χρειαζόταν νοσηλεία. Τελικά, το κορίτσι κατέληξε να νοσηλεύεται στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για έξι μήνες.

Η οικογένεια είχε περιορισμένη επαφή μαζί της εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και εντός Νοσοκομείου, η 12χρονη άρχισε να αυτοτραυματίζεται και να κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, (οι οποίες συνεχίζονται σχεδόν μέχρι και σήμερα). Άρχισε να λαμβάνει ισχυρή αγωγή, σταδιακά βελτιώθηκε, και μετά από τη στήριξη που δέχθηκε από γιατρούς, περιέγραψε πρώτα σε εκείνους όσα της είχαν συμβεί.

Ο παιδοψυχίατρος που την παρακολουθούσε, έκρινε πως έπρεπε να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση και στη συνέχεια με την κατάλληλη καθοδήγηση το κορίτσι κατέθεσε τα πάντα σε ειδική ανακρίτρια της αστυνομίας.

Η πρώτη κατάθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2022, η μητέρα με τα παιδιά της έφυγαν από την Κρήτη, και με μεγάλη καθυστέρηση, τον περασμένο Οκτώβριο η υπόθεση πέρασε στη δικαιοδοσία του ΑΤ Ιεράπετρας όπου ξεκίνησε τις ανακρίσεις των εμπλεκομένων οι οποίες συνεχίζονται και κάποια στιγμή η δικογραφία αναμένεται να φτάσει στην Εισαγγελία Λασιθίου, ώστε να κριθεί η υπόθεση μετά από δίκη ή διενέργεια συμπληρωματικών καταθέσεων.

Όπως ανέφερε η μητέρα, όλα τα παραπάνω είναι πιθανό να αποτελούν ένα μόνο μέρος της δικογραφίας που σχηματίζεται, αφού η ίδια δεν είναι σίγουρη πως γνωρίζει όλα τα στοιχεία που ίσως ξέρουν οι γιατροί που παρακολούθησαν την 12χρονη και οι ανακριτικές αρχές.


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση