GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ! ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ και οι 19 κατηγορούμενοι στη δίκη για την Greek Mafia...

Αθωωτική είναι η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σύνολο των 19 κατηγορουμένων στη δίκη της Greek Mafia. Η έδρα του δι...


Αθωωτική είναι η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το σύνολο των 19 κατηγορουμένων στη δίκη της Greek Mafia.

Η έδρα του δικαστηρίου υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την απαλλαγή των κατηγορουμένων με το αιτιολογικό της ανυπαρξίας ενοχοποιητικών στοιχείων στη δικογραφία. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφισε για δύο βασικούς κατηγορούμενους, απόστρατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας βρίσκονταν δύο κατηγορούμενοι, απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., για τους οποίους ο πρόεδρος μειοψήφησε δεχόμενος ότι χρήματα της Greek mafia είχαν περάσει από τα χέρια τους. Στο άκουσμα της απαλλακτικής απόφασης, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News247 και του δημοσιογράφου Κώστα Κουκουμάκα.

Στη δίκη, που ξεκίνησε τον περσινό Ιούνιο και ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη (31/1), εξετάστηκαν τα πλημμελήματα της υπόθεσης. Για τα κακουργήματα (εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κλπ) βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση. Η υπόθεση αφορά την έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 για τη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα. Βασικό στοιχείο της δικογραφίας είναι ένα πόρισμα 70 σελίδων της ΕΥΠ, το οποίο περιλαμβάνει τεράστιο όγκο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, ακόμη και φωτογραφίες εμπλεκόμενων όπως ο το πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής, να ανταλλάσσουν φακέλους με χρήματα σε εξωτερικούς χώρους.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο Δημήτρης Μάλαμας, επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε και περιγράφεται ως «ταμίας» της Greek mafia. Ακόμη τρία άτομα που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της έρευνας, επίσης δολοφονήθηκαν μετά το 2018, μεταξύ αυτών ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ο τελευταίος διατηρούσε επαφή με εμπλεκόμενους στην υπόθεση, απαντώντας ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να μιλά με όλους. Οι παραπάνω δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε την απομαγνητοφώνηση χιλιάδων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της ΕΥΠ - συνολικά 90 CD, πολλά από τα οποία δεν «άνοιγαν» για τεχνικούς λόγους - ωστόσο η ίδια υπηρεσία επικαλέστηκε αργότερα φόρτο εργασίας. Η απομαγνητοφώνηση ανατέθηκε στην Οικονομική Αστυνομία, όμως πέντε χρόνια μετά, όταν η εκδίκαση των πλημμελημάτων διαχωρίστηκε υπό τον φόβο της παραγραφής, πρακτικά οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης δεν είχαν σταλεί στο δικαστήριο, παρά μόνο οι αρχικές χειρόγραφες σημειώσεις, σύμφωνα με το News247.

Κατά την έναρξη της δίκης για τα πλημμελήματα, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ότι μεγάλο μέρος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δεν μπορούσε να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο, διότι δεν υπήρχαν οι σχετικές διατάξεις για την άρση απορρήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση