GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

232 ΦΑΡΜΑΚΑ λείπουν από τα ράφια! ΟΥΡΕΣ στα φαρμακεία ακόμη και για παυσίπονα...

Εικόνες που έχουμε να δούμε από την κατοχική περίοδο, καταγράφονται στα φαρμακεία της χώρας από πολίτες που αναζητούν τα απαραίτητα σκευάσμα...


Εικόνες που έχουμε να δούμε από την κατοχική περίοδο, καταγράφονται στα φαρμακεία της χώρας από πολίτες που αναζητούν τα απαραίτητα σκευάσματα που χρειάζονται.

Σε μια περίοδο μεγάλης έξαρσης των αναπνευστικών ιώσεων, στους ενηλίκους και ακόμα περισσότερο στα παιδιά, οι ελλείψεις παιδιατρικών φαρμάκων, αντιβιοτικά, αναλγητικά και αντιπυρετικά, ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους γονείς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι πολίτες αναγκάζονται να επισκέπτονται το ένα φαρμακείο μετά το άλλο ώστε να βρουν το φάρμακο που τους έχει συστήσει ο παιδίατρος.

Πολίτης, χαρακτηριστικά,  ζητούσε ένα αντιβηχικό σιρόπι και ένα ρινικό διάλυμα και για να τα προμηθευτεί αναγκάστηκε να επισκεφτεί 4 φαρμακεία σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας.

Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, 232 είναι τα φάρμακα που δεν υπάρχουν καθόλου στα ράφια των φαρμακείων. Όσο δηλαδή και αν ψάξει κανείς από φαρμακείο σε φαρμακείο δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρει.

 Πρόκειται κυρίως για φάρμακα που χορηγούνται για βραχυχρόνιες θεραπείες, ανάμεσά τους σιρόπια, κλασικά αντιβιοτικά και εισπνεόμενα όπως και φάρμακα με αυξημένη ζήτηση λόγω της έξαρσης των ιώσεων. Καταγράφεται ωστόσο και έλλειψη σκευασμάτων για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως σάκχαρο, υπέρταση καρδιοπάθειες ακόμη και νεοπλασίες.

Για τα 76 από αυτά, έχει διακοπεί η παραγωγή και διάθεσή τους, ενώ τα 156 έχουν μακροχρόνια και σοβαρή έλλειψη. Μεταξύ των σκευασμάτων που λείπουν από την ελληνική αγορά επίσης, περιλαμβάνονται εννέα εμβόλια και 37 νοσοκομειακά φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση