GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ! ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις 400.000 ευρώ από την Δόμνα Μιχαηλίδου...

Στις απευθείας αναθέσεις της Νέας Δημοκρατίας ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ -μέχρι στιγμής- έρχονται να προστεθούν αυτές της υφυπουργ...


Στις απευθείας αναθέσεις της Νέας Δημοκρατίας ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ -μέχρι στιγμής- έρχονται να προστεθούν αυτές της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, που ανέρχονται σε τουλάχιστον 400.000 ευρώ μόνο την τελευταία διετία.

Κατά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων επί κυβέρνησης ΝΔ επικρατούν συντριπτικά οι απευθείας αναθέσεις και η Δόμνα Μιχαηλίδου φέρεται να ακολούθησε πιστά την εν λόγω πολιτική, όπως αντίστοιχα έπραξαν Σοφία Νικολάου και Ανδρέας Πάτσης.

Στο υπεράριθμο γραφείο της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άντας Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών, φέρονται να απασχολούνται τουλάχιστον 20 σύμβουλοι με συνεχή παρουσία, αλλά και εξωτερικοί συνεργάτες - τα ονόματα των οποίων δεν περιέχονται σε κάποιο ΦΕΚ, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τη Διαύγεια, η υφυπουργός Εργασίας προχώρησε σε δύο είδη απευθείας αναθέσεων. Το πρώτο είδος αφορά χρήματα του ΕΣΠΑ συνολικού ποσού 360.000 ευρώ σε συμβούλους για την υλοποίηση προγραμμάτων του Εθνικού Μηχανισμού αναφορικά με την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Εκτός από τη συνεχή παρουσία τους στο υπουργείο, τα πρόσωπα αυτά είναι η «ομάδα» της υφυπουργού που καθορίζει τα πάντα, ακόμα και ζητήματα του προσωπικού, ενώ εκπροσωπούν και την κ. Μιχαηλίδου σε διεθνείς συναντήσεις.

«Το δεύτερο και σοβαρότερο είδος συμβάσεων είναι ότι ανατίθεται σε εποπτευόμενα ιδρύματα, όπως π.χ. το ΚΠΠΑ (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, που ασχολείται με παιδιά ΑμεΑ και την προστασία τους), να ξοδεύουν τους πενιχρούς προϋπολογισμούς τους σε συμβούλους επικοινωνίας που τελικά επιτελούν επικοινωνιακό έργο για λογαριασμό της υφυπουργού, με αποτέλεσμα ο σύμβουλος εποπτευόμενου φορέα να είναι προσωπικός της σύμβουλος» σημειώνει το δημοσίευμα.

Αναλυτικά οι συμβάσεις της τελευταίας διετίας με απευθείας ανάθεση:
Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου - τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΔΚΑ) με ανάδοχο τον νομικό εμπειρογνώμονα Κ.Μ. «για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα κανονιστικού πλαισίου [...], στον εντοπισμό νομικών κενών και στην εισήγηση για νομοθετικές ρυθμίσεις» Ποσόν: 76.384 ευρώ.
Σύμβαση μίσθωσης έργου 7 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον Α.Α., εμπειρογνώμονα Επιχειρησιακής Ενίσχυσης, και με αντικείμενο «τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, τη διαμόρφωση υποστηρικτικού υλικού πληροφόρησης και δημοσιότητας, προετοιμασία συναντήσεων κ.λπ.» Ποσόν: 54.560 ευρώ.
Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον εμπειρογνώμονα νομικό Π.Σ. για «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών σε θέματα κανονιστικού πλαισίου[...], τον εντοπισμό νομικών κενών και την εισήγηση για νομοθετικές ρυθμίσεις» Ποσόν: 76.384 ευρώ.
Σύμβαση μίσθωσης έργου 28 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο την εμπειρογνώμονα νομικό Η.Μ. με αντικείμενο «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και υποστήριξη της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της φτώχειας. Ποσόν: 76.384 ευρώ.
Σύμβαση μίσθωσης έργου 27 μηνών της ΕΔΚΑ με ανάδοχο τον εμπειρογνώμονα επιχειρησιακής ενίσχυσης Σ.Υ. και με αντικείμενο «την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ενταξης. Ποσόν: 73.656 ευρώ.
Σύμβαση διάρκειας 6 μηνών του υφυπουργείου μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών (ΚΕΑΤ) με ανάδοχο την Ι.Β. που αναλαμβάνει «σχεδιασμό προγραμμάτων συνεκπαίδευσης για μαθητές με οπτική αναπηρία». Ποσόν 8.000 ευρώ.
Απευθείας ανάθεση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών επικοινωνίας στην εταιρεία «THE KOMPANY» του Κ. Τ. (πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του MEGA και του ANT1) Ποσόν: 35.662 ευρώ.
Στην ίδια εταιρεία ανατέθηκε την 1.9.2022 η φωτογράφιση 17 κτιρίων του ΕΚΚΑ. Ποσόν: 15.000 ευρώ.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση