GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!» Το 44,33% των συνταξιούχων δεν έλαβε καθόλου ή πήρε μικρότερη αύξηση...

«Άνθρακες ο θησαυρός» σε ό,τι αφορά την αύξηση της σύνταξης για σχεδόν τους μισούς συνταξιούχους.  Οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι, περίπου το ...

«Άνθρακες ο θησαυρός» σε ό,τι αφορά την αύξηση της σύνταξης για σχεδόν τους μισούς συνταξιούχους. 

Οι μισοί σχεδόν συνταξιούχοι, περίπου το 44,33% είτε δεν έλαβαν αύξηση, είτε έλαβαν πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που ανέμεναν.

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει γύρω από τις αυξήσεις των συντάξεων. Το στοιχείο αυτό προέρχεται από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), το οποίο ασκεί δριμεία κριτική στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν καθόλου αύξηση στις κύριες συντάξεις είναι 910.077 άτομα και οι συνταξιούχοι που έλαβαν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε φθάνουν τις 258.000. Αθροιστικά οι δύο κατηγορίες ανέρχονται σε 1.168.077 άτομα, δηλαδή το 44,33% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

Αναλυτικά το δίκτυο σημειώνει τα εξής:
• Το υπουργείο Εργασίας παραδέχτηκε ότι κατέβαλλε αυξήσεις 7,75% σε 1.724.713 συνταξιούχους. Όμως σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, την πλήρη αύξηση, θα λάβουν έως το 85% του ανωτέρω αριθμού δικαιούχων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι προκύπτουν 258.000 συνταξιούχοι περίπου, οι οποίοι θα έχουν την «τύχη» να διαπιστώσουν αύξηση στις συντάξεις τους, όμως την ίδια στιγμή θα έχουν και την «ατυχία» να δουν ότι η αύξηση αυτή δεν είναι 7,75%, αλλά αισθητά μικρότερη.

Έτσι, απομένουν 1.466.000 δικαιούχοι περίπου, οι οποίοι πράγματι θα λάβουν το σύνολο της αύξησης. Ο αριθμός αυτός, αντιστοιχεί 55,64% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

• Την ίδια στιγμή προκύπτουν 910.077 συνταξιούχοι, που το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται, ότι λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, χάνουν τις φετινές αυξήσεις. Αυτοί αντιστοιχούν στο 34,54% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. Δηλαδή ο ένας στους τρεις συνταξιούχους, δεν θα λάβει καθόλου αύξηση

• Αθροιστικά, οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ από τις αυξήσεις 7,75% στις κύριες συντάξεις (910.077) και οι συνταξιούχοι που έλαβαν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε (258.000), ανέρχονται σε 1.168.077 άτομα.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 44,33% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

Πηγή: ΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση