GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η εκπρόσωπος της εταιρείας του πλοίου με τους 4,5 τόνους κοκαΐνης...

Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν ως γνωστόν 4,5 τόνους κοκαΐνης αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στα ανοιχτά...

Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν ως γνωστόν 4,5 τόνους κοκαΐνης αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ σε φορτηγό πλοίο υπό ελληνική διαχείριση στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων. Το Blume χωρητικότητας 4.300 dwt (κατασκευής 2005) αναχαιτίστηκε την Τρίτη, 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Santa Cruz, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς ναυτιλιακού τύπου. Η διεθνής βάση δεδομένων της ποντοπόρου ναυτιλίας Equasis αναφέρει ως ιδιοκτήτη του Blume την Rentoor Chartering και ως διαχειριστή την εδρεύουσα στην Ελλάδα Dignatio Corp, η οποία το έχει καταχωρημένο ως μοναδικό της πλοίο. Η βάση δεδομένων στελεχών linkedin εμφανίζει ως εκπρόσωπο της Dignatio Corp την Όλγα-Θεοδώρα Κουστοπούλου.

Το πλοίο με σημαία Τόγκο φέρεται να έπλεε με απενεργοποιημένο το σύστημα εντοπισμού AIS το οποίο τελευταία φορά εξέπεμψε σήμα στις 17 Ιανουαρίου. Το Blume είχε σαλπάρει από το λιμάνι του Santos, στη Βραζιλία, στις 20 Δεκεμβρίου.Ο προορισμός του ήταν η Ρίγα στη Λετονία.
Πράκτορες του ισπανικού πλοίου των τελωνειακών αρχών (Flumar) κατέσχεσαν το φορτηγό πλοίο και το μετέφεραν στην Τενερίφη την Πέμπτη.
Ακολούθησε εκτεταμένη επιχείρηση ασφαλείας από στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων δυτών της αστυνομίας, η οποία διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες στην αποβάθρα του Los Llanos. Στη συνέχεια, το βράδυ ξεφόρτωσαν με γερανό τα δέματα με την κοκαΐνη. Τα ναρκωτικά υπολογίζεται πως έχουν αξία 180 εκατ. ευρώ.

 Το μικρό φορτηγό έχει βεβαρυμμένο ιστορικό καθώς έχει ακινητοποιηθεί τουλάχιστον δύο φορές πέρσι από λιμενικές αρχές για σειρά παραβάσεων. Η πρώτη φορά ήταν στην Τουρκία, όπου και σύμφωνα με το Equasis διαπιστώθηκαν 45 παραβάσεις συμπεριλαμβανομένων έλλειψης πιστοποιητικού καταχώρισης σημαίας, ληγμένο πυροσβεστικό εξοπλισμό και σφάλματα στον εξοπλισμό φιλτραρίσματος λαδιού. Στη συνέχεια, το Blume κρατήθηκε και στη Ρωσία τον Ιούλιο με 25 παραβάσεις μεταξύ των οποίων και στις σωσίβιες λέμβους.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση