GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΗΜΙΚΑ από την αστυνομία! ΜΠΛΟΚΟ αγροτών (στην Καρδίτσα) με τρακτέρ...

Ένταση επικράτησε κατά την συγκέντρωση των αγροτών στον κόμβο του Ε65, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών. Ο κύριος όγκος των αγροτικών μηχαν...


Ένταση επικράτησε κατά την συγκέντρωση των αγροτών στον κόμβο του Ε65, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.

Ο κύριος όγκος των αγροτικών μηχανημάτων που έρχεται στον κόμβο του Ε65 από την περιοχή του Παλαμά σταμάτησε προσωρινά (όπως αποδείχθηκε) από αστυνομικούς στο οδικό τμήμα μεταξύ Ματαράγκας και Δέλτα Καρδίτσας (κόμβος Ε65) και μετά από σύντομες διαβουλεύσεις ανάμεσα στην αστυνομία με τους επικεφαλής της κινητοποίησης η πορεία των τρακτέρ προχώρησε και έφθασε στον κόμβο του Ε65.

Προς το παρόν γίνονται συζητήσεις μεταξύ αγροτοσυνδικαλιστών και Αστυνομίας προκειμένου να επιτραπεί στους αγρότες να περάσουν από το αστυνομικό μπλόκο στον Ε65 για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που τους βγάζουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό που προαναφέρθηκε, αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh, να δοθεί άμεσα η επιδότηση στις ζωοτροφές και στους κτηνοτρόφους που το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το κτηνοτροφικό, κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης, 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες, καθώς και το πάγιο αίτημα για έργα υποδομής και άρδευσης.

Στο σημείο βρίσκεται και ο Βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τ. Τσιαπλές.

Σε πρώτη φάση αυτό δεν τους επιτράπηκε και στις 12.45 περίπου ξεκίνησαν πορεία επί της Ε.Ο. Καρδίτσας- Λάρισας και οργανώνουν το επόμενο βήμα τους.

Στο σημείο περί τη 1μ.μ. επικράτησε αναταραχή καθώς οι αγρότες προσπάθησαν να μετακινήσουν όχημα της ΕΛΑΣ για να ανέβουν πάνω στον Ε-65 και ακολούθησαν διαπληκτισμοί ενώ έπεσαν και δακρυγόνα. Πλέον γίνονται νέες προσπάθειες να βρεθεί η χρυσή η τομή.

Στις 13:30 επιτραπεί στους αγρότες να ανέβουν στον Ε65 χωρίς οχήματα και αναμένεται να γίνει συνέλευση ώστε να αποφασιστεί το πλαίσιο συνέχισης της κινητοποίησης στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα τονίστηκαν στη γενική συνέλευση, τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν στο πλευρικό οδικό δίκτυο του Ε65 και οι αγρότες θα πραγματοποιούν καθημερινά στις 12 μ. συνέλευση επί του οδοστρώματος του Ε65.

Πλέον γίνονται ενέργειες για την τοποθέτηση των οχημάτων που δεν θα εμποδίζουν ενώ θα οριστούν και ομάδες περιφρούρησης που θα βρίσκονται καθ όλο το 24ωρο στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση