GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΡΟΛΟΣ του Κώστα Σκανδαλίδη για την Εύα Καϊλή...

Αποκαλύπτει Ειδικός Συνεργάτης Ο «Σκηνοθέτης», το «νέο» ΠΑΣΟΚ και... κλάμα όλη η Βουλή. χάσαμε την Καϊλή! Η ομορφιά έπαιζε ανέκαθεν ρόλο στ...

Αποκαλύπτει Ειδικός Συνεργάτης

Ο «Σκηνοθέτης», το «νέο» ΠΑΣΟΚ και... κλάμα όλη η Βουλή. χάσαμε την Καϊλή!

Η ομορφιά έπαιζε ανέκαθεν ρόλο στην πολιτική.

Όταν όμως η Έλενα Ράπτη κατάφερνε μετά το 2000 να κυριαρχήσει δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης έπρεπε να υπάρξει πασοκική αντίδραση.

Ο «μύθος» της εποχής λέει ότι η αρχική ιδέα διαμορφώθηκε με εμπνευστή και «σκηνοθέτη» τον Κώστα Σκανδαλίδη στη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν με παρέα νεότευκτων επιχειρηματιών και ενός εκδότη περιοδικών που εισήγαγε καινούργια ήθη στην ελληνική κοινωνία τη δεκαετία του ’90.  Ήταν μία απλή αλλά καινοτόμος σύλληψη. Ψηφοδέλτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πολύ όμορφες γυναίκες και ανάμεσά τους λίγα και επιλεγμένα νέα αγόρια που θα «εκπαιδεύονταν» πολιτικά από τα  παλαιά στελέχη. Σκοπός η επιβίωση και διαιώνιση του πολιτικού τους είδους.

Η πρώτη φάση του εγχειρήματος είχε αφετηρία τη νεολαία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και ολοκληρώθηκε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 όταν ο Κώστας Σκανδαλίδης κατέβηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος. Το σχέδιο είχε την υποστήριξη του εκσυγχρονιστικού-Βενιζελικού μπλοκ.
 
Την ίδια περίοδο βέβαια και μία μικρή παρέα αυτοπροσδιοριζόμενων ως «Παπανδρεϊκών» εξύφαινε και αυτή το δικό της αντίστοιχο σχέδιο με το οποίο υποστηρίχθηκαν πολιτικά η Μαίρη Ματσούκα, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η Τίνα Μπιρμπίλη, ο Σπύρος Καρανικόλας και αρκετοί άλλοι. Και το κουβάρι ξεδιπλώνεται:

Η Θεσσαλονικιά Εύα, η Εύα Καιλή.
Προωθήθηκε αρχικά από τους Σπύρο Βούγια και Γιώργο Παπαχρήστο και αμέσως μετά ανέλαβαν την ανάδειξή της ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Σκανδαλίδης με τη στήριξη του τότε Διευθυντή του Γιώργου Κουτσαυτάκη. Οι επιτυχίες συνεχόμενες: Παρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπερπροβολή και στη συνέχεια Βουλευτίνα, Ευρωβουλευτίνα στο ίδιο μπλοκ με το Νίκο Ανδρουλάκη αν και αργότερα σε φεγγάρι πολιτικού μίσους μαζί του.

Η Εύα της Αθήνας, η Εύα Κοντοσταθάκου.
Έχοντας ιδιαίτερη στήριξη από τους Κώστα Σκανδαλίδη, Λεωνίδα Γρηγοράκο και Γιώργο Κουτσαυτάκη, εξελίχθηκε σε Αθηναϊκή Εύα.

Διορίστηκε στη ΔΕΣΦΑ, έγινε Πρόεδρος στο ΣΕΔΕΣΦΑ, εκλέχθηκε Διαμερισματική Σύμβουλος, επιλέχθηκε για τη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Α΄ Αθήνας, προτάθηκε για να γίνει Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής. Με το ενδιαφέρον των Κώστα Σκανδαλίδη και Βαγγέλη Βενιζέλου έγινε Δημοτική Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος Οικονομικών από τον Γιώργο Καμίνη ενώ είχε βάλει πλώρη και για βουλευτίνα της Α΄ Αθήνας.

Όταν μετά το 2014 το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε, μετακόμισε πολιτικά στη Νέα Δημοκρατία και κατέβηκε ως υποψήφια βουλευτίνα στη Λακωνία κόντρα μάλιστα στον ευεργέτη της Λεωνίδα Γρηγοράκο. Αφού απέτυχε, με τη στήριξη Πατούλη και Μαρινάκη τη συναντάμε διορισμένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αναπληρώτρια διοικήτρια στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου όπου παραμένει αναμένοντας τη συγκυρία για ψηλότερα αξιώματα. Την ίδια περίπου περίοδο μίσθωσε κατοικία από το ταλαιπωρημένο Γηροκομείο Αθηνών στην αριστοκρατική οδό Στησιχόρου. Δίπλα στο Μέγαρο Μαξίμου…

Ο Γιώργος Κουτσαυτάκης. Τέως Διευθυντής Σκανδαλίδη, αποτελεί κοινό παράγοντα πολλών ενδοπασοκικών διεργασιών. Ξεκίνησε ως Διευθυντής του Γιώργου Κατσιφάρα με τον οποίο απέκτησε οικογενειακούς δεσμούς. Μεταπήδησε στον Κώστα Σκανδαλίδη οπότε και διέρρηξε τους δεσμούς του με το «Κατσιφαρέικο». Την ίδια περίοδο αναλαμβάνει τη διαχρονική οργάνωση-υποστήριξη και για τις δύο Εύες. Ερχόμενος αργότερα σε ρήξη με τον Σκανδαλίδη, μεταπηδά διαδοχικά στα γραφεία της Άννας Διαμαντοπούλου, της Λούκας Κατσέλη, των Μώραλη-Μαρινάκη, του Γιώργου Πατούλη και σήμερα έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στον Παύλο Γερουλάνο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι Εύες. Ο πατέρας του, γνωστός Κρητικός μεγαλοεπιχειρηματίας, υπήρξε στενός φίλος ποιου άλλου; του Κώστα Σκανδαλίδη.

Αφού ανδρώθηκε επιχειρηματικά στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, τον υιό Νίκο ανέλαβε από πολύ νωρίς να μορφώσει πολιτικά η ομάδα Σκανδαλίδη-Βενιζέλου και να τον προωθήσει μέσω της ΠΑΣΠ. Την ίδια εποχή, ο κολλητός του Ανδρουλάκη, Κωνσταντίνος Ζώγας, ανέλαβε διευθυντής από κοινού με το Γιώργο Κουτσαυτάκη στο γραφείο του Σκανδαλίδη. Είχε προηγηθεί η ρήξη με έναν άλλο διευθυντή του, τον Μιχάλη Διαμαντή που έλυνε και έδενε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στο περίφημο συνέδριο νεολαίας του 2007 ο Νίκος Ανδρουλάκης ήλθε σε κάθετη σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αξιολογώντας τη στάση του, ο Βενιζέλος τον έκανε το 2013 Γραμματέα στο Κόμμα όπου γαλουχήθηκε με ιδιαίτερη πολιτική αντιπάθεια για τους Παπανδρέου και Φώφη Γεννηματά.

Στην πορεία του ο Νίκος Ανδρουλάκης συνδέθηκε στενά με τους Έλενα Αναστασίου, Άγγελο Βουράκη, Μιχάλη Καλατζόπουλο, Νίκο Μήλη, Ανδρέα Σπυρόπουλο και Στέφανο Ξεκαλάκη.

Ο τελευταίος, στην προσπάθεια της Φώφης να γεφυρωθεί το εσωκομματικό χάσμα, με πολιτικούς προξενητές τους Χρήστο Πρωτόπαπα και Μανώλη Όθωνα, ανέλαβε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ωσότου η προσπάθεια κατέρρευσε με σύγκρουση στην Κεντρική Επιτροπή. Πρόσφατα περιθωριοποιήθηκε χωρίς να έχει έλθει σε ρήξη. Κάποιοι λένε ότι είναι πολύ σοσιαλίζων και αυτόνομος για τα μέτρα της ηγεσίας. Από τους άλλους στενούς του συνεργάτες, ο Νίκος Ανδρουλάκης «άδειασε» τον Άγγελο Βουράκη επειδή φοβόταν την υπερβολική δύναμη που είχε αποκτήσει λόγω των επικοινωνιακών δυνατοτήτων του.

Η σχέση του Ανδρουλάκη με τις Εύες και ιδίως με την Καϊλή υπήρξαν από την αρχή θερμές. Ούτως ή άλλως από την ίδια πολιτική μήτρα αναδείχθηκαν. Γι’ αυτό το λόγο η σφοδρή πολιτική διάσταση Καϊλή-Ανδρουλάκη που προηγήθηκε από τη σύλληψή της αποτελεί ένα αίνιγμα.

Για την πολιτική πρακτική του Νίκου Ανδρουλάκη χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Ρωξάνης Μπέη. Αν και όχι «Εύα», αυτοί που γνωρίζουν λένε ότι η αλυσίδα περιλαμβάνει και εδώ τον «κρίκο» Σκανδαλίδη. Πρώτα συνεργάστηκε με τη σύζυγο του πρώην Δημάρχου και μητέρα της. Μετά αυτή με τη σειρά της ανέλαβε υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς και διόρισε σύμβουλο με αρμοδιότητες την ανάπλαση του Πεδίου του Πεδίου Άρεως την Έλενα Αναστασίου. Αργότερα, η Έλενα Αναστασίου έγινε Πρόεδρος του Πρώτου Διαμερίσματος με τον Καμίνη ενώ νυμφεύθηκε τον στενό φίλο του Νίκου Ανδρουλάκη, Μιχάλη Καλαντζόπουλο υποψήφιο πρόεδρο στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Τώρα, η Έλενα Αναστασίου έγινε Διευθύντρια του Ανδρουλάκη, εκεί δηλαδή από όπου προωθείται η Ρωξάνη Μπέη της οποίας η μητέρα είχε κάνει την Έλενα Αναστασίου σύμβουλο στο γραφείο της όταν ήταν υπερνομάρχης. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει δηλαδή…

Στο αλλόκοτο αυτό «πράσινο κόσμο» υπάρχουν αρκετοί ακόμα πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες. Μερικοί παίζουν ακόμα ρόλο σε θέσεις κλειδιά, άλλοι αποστασιοποιήθηκαν δυσαρεστημένοι και άλλοι αποσύρθηκαν από τη σκηνή από τον «σκηνοθέτη» ως ακατάλληλοι.

Ο ίδιος ο «σκηνοθέτης» εξάλλου ακούγεται πως παραδέχεται είναι ότι έκανε τελικά λάθος με την επιλογή Ανδρουλάκη γιατί ουδέποτε εμφανίστηκαν τα πλήθη της νεολαίας που είχε υποσχεθεί και το χειρότερο; Κατάλαβε τι προορίζουν για τα πολιτικά «άλογα» όταν γεράσουν…
To be continued…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση