GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΜΗΤΕΡΑ των μαχών στην Βουλή! ΠΟΛΕΜΟΣ μέχρις εσχάτων για τις υποκλοπές...

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η επιστολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, με την οποία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής και του...


«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό άναψε η επιστολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, με την οποία ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα της έρευνάς του, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και την κυβέρνηση να του απαντά να τολμήσει να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον της  όλα δείχνουν πως θα πάμε στις εκλογές μέσα σε κλίμα έντασης, στο οποίο θα κυριαρχούν τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία.

Παράλληλα, οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας πιθανότατα θα καταθέσει σήμερα, Τετάρτη, πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ανταποκρινόμενος στην κυβερνητική πρόκληση, στο κλείσιμο της παρέμβασης που θα κάνει στη Βουλή για τις εξελίξεις αυτές, στη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Η κίνηση Ράμμου και η επίθεση Οικονόμου
Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, αρχικά, είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να καλέσει τον ίδιο σε αυτήν, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

Ωστόσο, ο Κώστας Τασούλας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα, αναφέροντας ότι «η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος», ενώ προσέθεσε πως «δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία».

Υπέρ του αιτήματος Ράμμου τάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ απέστειλε επιστολή τόσο προς τον κ. Τασούλα, όσο και προς τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματα προσώπων τα οποία παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Αυτή η πρωτοβουλία του Χρήστου Ράμμου πυροδότησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναντάται με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «ένα εγκληματικό δίκτυο, που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιον τον πρωθυπουργό».

«Φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας»
Με μία ιδιαίτερα αιχμηρή δήλωση απάντησε στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγορώντας τον για «θεσμικό και πολιτικό ατόπημα» και αποδίδοντάς του μια «περίεργη προνομιακή σχέση» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε, μάλιστα, για «επιλογή του προέδρου της ΑΔΑΕ να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐσταται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του», σημειώνοντας «υπήρχαν εδώ και καιρό πολλαπλές ενδείξεις» γι’ αυτή την «επιλογή» του κ. Ράμμου.

Η πρόταση μομφής και το «τολμήστε» της κυβέρνησης
Με τον Γιάννη Οικονόμου να στρέφει τα πυρά του και κατά του Αλέξη Τσίπρα, προ(σ)καλώντας τον να «τολμήσει να καταθέσει πρόταση μομφής», η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, μετατρέποντας μία πιθανή συζήτηση στη Βουλή σε μία εφ’ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση, όπου θα κυριαρχούν τα «σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως δήλωσε, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εκεί θα τα συζητήσουμε όλα: Πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πώς είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου, που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν τον ‘Μάξιμο Σαράφη’, που συνελήφθη σήμερα για απάτη.

»Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία».

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου, παρότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, πιθανολογείται πως την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, που θα λάβει τον λόγο στη Βουλή, είναι πιθανόν να καταθέσει πρόταση μομφής στο κλείσιμο της παρέμβασής του.

Το σενάριο που επικρατεί είναι ότι, μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα, η διαδικασία, που είναι τριήμερη, θα ξεκινήσει πιθανότατα την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση