GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΑΤΑ ΜΑΣ! Άδωνις και Καρανίκας ...αλληλολιβανίζονται "αγκαλιά" με την κάνναβη

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης στα εγκαίνια της TIKUN OLAM Europe, της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, ...


Απίστευτα πράγματα συνέβησαν το πρωί της Πέμπτης στα εγκαίνια της TIKUN OLAM Europe, της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στα Εξαμίλια Κορίνθου.

Και αυτό γιατί πήραν και έδωσαν τα καλά λόγια -κοινώς λιβάνισμα- ανάμεσα στο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, με το πρώτο να πλέκει το εγκώμιο του δεύτερου.

Θεαματική η αλλαγή του κύριου υπουργού που το 2018 είχε αντιδράσει έντονα στην εισαγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα και μάλιστα είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «η μόνη επένδυση που μπορεί να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος». Βεβαίως από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι και μεσολάβησε η παραδοχή εκ μέρους του Γεωργιάδη το 2021, ότι έκανε λάθος με την παλαιότερη αντίδρασή του. Με αφορμή την τότε εισήγηση νομοσχεδίου για το ίδιο θέμα στη Βουλή, ο Γεωργιάδης αναγνώρισε την θετική, όπως την είχε χαρακτηρίσει, συμβολή του Νίκου Καρανίκα για την νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης ως φαρμακευτικό προϊόν.

Την αλλαγή αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη ο Καρανίκας την επιβράβευσε τον Ιούλιο του 2022 με μια… αιρετική -έτσι την χαρακτήρισε- ανάρτησή του, όπου για το σκάνδαλο της Novartis έγραψε πως ο υπουργός είναι «παράδειγμα προς μίμηση».

Την Πέμπτη λοιπόν στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα οι δυο άντρες αντάλλαξαν ακόμη μια φορά φιλοφρονήσεις, με τον Καρανίκα στον σύντομο χαιρετισμό του να αναφέρει ότι «είναι παρεξηγημένος υπουργός ο κ. Άδωνις, όπως είμαι και εγώ»!

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η παρουσία μου σήμερα εδώ έχει και λίγο έτσι μια αστεία εκδοχή και μια ενδιαφέρουσα εκδοχή. Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση και ήμουνα τότε Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ήμουνα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στου φίλου μου την εκπομπή του Γιώργου του Αυτιά.

Εκεί λοιπόν με ρωτήσανε τότε για έναν σύμβουλο τότε Πρωθυπουργού, τον κύριο Καρανίκα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να γίνει το νομοσχέδιο τότε για τη νομιμοποίηση και την παραγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης και είχα πει μία από τις συνηθισμένες μου τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση, συγκεκριμένα θυμάμαι είχα πει «η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος» και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση.

Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα. Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν το δρόμο, έχει σημασία να μάθουμε να το κάνουμε αυτό, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων. Διότι αν μάθουμε να το κάνουμε και ο ένας αναγνωρίζει τον άλλον, αυτόν που ανοίγει το δρόμο, αύριο περισσότεροι θα τολμήσουν να ανοίξουν νέους δρόμους και έτσι η πατρίδα μας και ο λαός μας θα κερδίσει περισσότερα πράγματα και ένα λαμπρότερο μέλλον.

Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι αγαπητέ κύριε Καρανίκα που είστε εδώ, διότι ήθελα αυτό σήμερα να μπορώ να σας το αναγνωρίσω.

Και πρέπει να σας πω ότι τώρα ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη αγοράς της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα θα είναι συγκλονιστική. Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον τομέα, η Κυβέρνησή μας έχει κάνει νομοθετικά όσα περισσότερα μπορεί για να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση