GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΑΚΕΛΕΙΟ! 7 ΝΕΚΡΟΙ (μετά από πυροβολισμούς σε συναγωγή) στην Ιερουσαλήμ...

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε μια συναγωγή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο ...


Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε μια συναγωγή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» στη συναγωγή της Νέβε Γιαακόβ, την οποία οι Ισραηλινοί θεωρούν συνοικία της Ιερουσαλήμ. Οι Παλαιστίνιοι και το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας θεωρούν την περιοχή αυτή ως κατεχόμενο έδαφος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ που προσαρτήθηκε παράνομα από το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του 1967.

Ωστόσο υπάρχουν και πληροφορίες για δέκα νεκρούς οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

«Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν» μετέδωσε νωρίτερα το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Channel 12, ενώ η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Λίγο αργότερα ο απολογισμός των νεκρών ανέβηκε στους επτά, καθώς όσο περνούσε η ώρα ο αριθμός των θανόντων αυξανόταν.

Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει με αυτοκίνητο, ανέφερε η υπηρεσία, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις, ούτε αν προσμετράται στον απολογισμό των επτά νεκρών. Πρόκειται για τον Αλκάμ Καϊρί, όπως έγινε αργότερα γνωστό.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μία ημέρα μετά την πολύνεκρη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης και ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Στη συναγωγή είχε ξεκινήσει η προσευχή για την έναρξη του Σαββάτου (Σαμπάτ) όταν ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ, γύρω στις 20.30 το βράδυ.

Στη Γάζα, ο εκπρόσωπος της Χαμάς Χάζεμ Κάσεμ είπε στο πρακτορείο Reuters: «Η επιχείρηση αυτή είναι μια απάντηση στο έγκλημα που διαπράχθηκε από τον κατακτητή στην Τζενίν και μια φυσική αντίδραση στις εγκληματικές ενέργειές του». Ωστόσο, απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.


Ο παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ επαίνεσε επίσης την επίθεση, αλλά δεν ανέλαβε την ευθύνη. Τη στιγμή που οι Ισραηλινοί έβλεπαν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης διαρκώς να αυξάνονται, στη Δυτική Όχθη οι Παλαιστίνιοι έχοντας μάθει την είδηση πανηγύριζαν ρίχνοντας πυροβολισμούς και φωτοβολίδες στον ουρανό.

Ακολούθως, εικονίζεται ο δράστης του μακελειού στην Ιερουσαλήμ, ο 21χρονος Αλκάμ Καϊρί, σε ενθουσιώδες ποστάρισμα Παλαιστίνιας, η οποία τον χαρακτηρίζει ήρωα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση