GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΕΙΠΕ! ΣΑΛΟΣ με τον «διαχωρισμό» της 17Ν από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Μια διαφορετική άποψη για την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» εξέφρασε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπ...


Μια διαφορετική άποψη για την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» εξέφρασε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για τη νομοθετική ρύθμιση, που επιχειρεί να βάλει «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ, ο  κ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ την Τρίτη, είπε ότι στη ρύθμιση πρέπει «να υπάρχει σαφής αναφορά στον ναζιστικό ή ρατσιστικό χαρακτήρα του κόμματος».

Τότε, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, τι θα γίνει αν αύριο κατεβάσει η 17 Νοέμβρη ένα κόμμα, «κάτι το οποίο δηλαδή θα μπορεί να μπλοκάρει η ρύθμιση που φέρνει η ΝΔ, αλλά όχι εκείνη που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ»;

«Η 17 Νοέμβρη, οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διαχωρίζοντας ουσιαστικά τις δύο οργανώσεις, που έχουν καταδικαστεί ως εγκληματικές – την 17 Νοέμβρη και την Χρυσή Αυγή.

Και παρότι ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε πως δεν θα υπερασπιστεί «τις ακροαριστερές μεθόδους», εντούτοις, χαρακτήρισε τους οπαδούς ή νοσταλγούς της 17 Νοέμβρη ως ανθρώπους που έχουν μια «στρεβλή αντίληψη» των πραγμάτων.

«Είναι μια κατηγορία πολιτών, που έχουν μια στρεβλή, άλλη αντίληψη, για την οποία η δημοκρατία αμύνεται και έχει τα μέτρα της», ανέφερε επί λέξει ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, εμμένοντας στη θέση του.

Διευκρινήσεις Ξανθόπουλου για την ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ και τη 17Ν

Στο θέμα επανήλθε ο τομεράρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, απαντώντας, μεταξύ άλλων, και στον Μάκη Βορίδη στη Βουλή.

«Το σχόλιο που έκανα, όπως το ανέφερα εξ’ αρχής, σχετικά με την προτεινόμενη από εμάς ρύθμιση, είναι σαφές. Μιλάει για όποιον διεγείρει, προτρέπει σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις κλπ, καθώς επίσης και κόμματα των οποίων ο επικεφαλής η μέλος οργάνου διοίκησης έχει καταδικαστεί ακόμη και πρωτοδίκως για τα εγκλήματα των άρθρων 187 ΠΚ και 187Α του Π.Κ.», διευκρίνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Και τόνισε πως «είναι σαφές, δηλαδή, ότι συμπεριλαμβάνει και τρομοκρατικές, εγκληματικές οργανώσεις. Άρα, οτιδήποτε άλλο φημολογείται, δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».


1 σχόλιο

  1. Διακρίσεις όπως οι αντιεπιστημονικές αναστολές εργασίας των 7.500 υγειονομικών, που υποστήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ; Ξέχασα. Αφού τις υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι "δημοκρατικές" διακρίσεις.
    Για το πρόστιμο στους "ανεμβολίαστους" Έλληνες άνω των 60 ποιά ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ;
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση