GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

29ΧΡΟΝΟΣ! Κυκλοφορεί γυμνός με... απόφαση δικαστηρίου

Το δικαίωμά του να κυκλοφορεί γυμνός στους δρόμους μιας πόλης της Βαλένθια υπερασπίστηκε ένας 29χρονος άνδρας, με το δικαστήριο να ακυρώνει ...


Το δικαίωμά του να κυκλοφορεί γυμνός στους δρόμους μιας πόλης της Βαλένθια υπερασπίστηκε ένας 29χρονος άνδρας, με το δικαστήριο να ακυρώνει το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαλένθια ενέκρινε την έφεση κατά της απόφασης κατώτερου δικαστηρίου και παράλληλα ακυρώνει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον άνδρα αυτόν επειδή κυκλοφορούσε εν αδαμιαία περιβολή στους δρόμους της κωμόπολης Αλντάια.

Νομοθετικό κενό
Το Ανώτατο Δικαστήριο παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχει «νομοθετικό κενό» στην Ισπανία όσον αφορά τον γυμνισμό.

Στην πρώτη δίκη του, ο Αλεχάντρο Κολομάρ, 29 ετών, θεάθηκε να φτάνει στο δικαστήριο φορώντας μόνο ένα ζευγάρι ορειβατικές μπότες, όμως τον σταμάτησαν και τον διέταξαν να φορέσει ρούχα για να μπει στο κτίριο. Στη δίκη ισχυρίστηκε ότι τα πρόστιμα παραβιάζουν το δικαίωμά του στην ιδεολογική ελευθερία.

Σύμφωνα με όσα είπε στο πρακτορείο Reuters ο Κολομάρ, άρχισε να γδύνεται δημοσίως το 2020 και περισσότεροι ήταν εκείνοι που τον στήριζαν παρά που τον προσέβαλαν όταν κυκλοφορούσε γυμνός.


Μία φορά πάντως κάποιος τον απείλησε με μαχαίρι, όπως αποκάλυψε.
«Το πρόστιμο δεν έχει νόημα. Με κατηγόρησαν για επιδειξιομανία. Σύμφωνα με το λεξικό, αυτό προϋποθέτει σεξουαλική πρόθεση και δεν έχει καμία σχέση με όσα έκανα εγώ», εξήγησε.

Νόμιμος ο γυμνισμός
Ο γυμνισμός είναι νόμιμος στην Ισπανία από το 1988. Όποιος θέλει μπορεί να περπατήσει γυμνός στον δρόμο χωρίς να συλληφθεί αλλά σε ορισμένες περιοχές, όπως στο Βαγιαδολίδ και τη Βαρκελώνη, εφαρμόζονται νόμοι για τη «ρύθμιση» του γυμνισμού, ιδίως όταν δεν γίνεται σε παραλίες. Το δικαστήριο σημείωσε ότι η Αλντάια δεν έχει κάποιον νόμο που να απαγορεύει τον γυμνισμό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Κολομάρ «περιορίστηκε» να κυκλοφορεί γυμνός σε δύο διαφορετικούς δρόμους της Αλντάια, σε διαφορετικές περιστάσεις, και η συμπεριφορά του δεν απειλούσε τη δημόσια τάξη ή την ασφάλεια των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση