GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ! ΟΥΡΕΣ (στην Αττική) για αντιολισθητικές αλυσίδες...

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Κυριακή και τη Δευτέρα με τις χιονοπτώσεις που αναμένεται να υπάρξουν σε α...

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Κυριακή και τη Δευτέρα με τις χιονοπτώσεις που αναμένεται να υπάρξουν σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική έχουν προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές.

Μάλιστα με τις μνήμες από το «χάος» που επικράτησε στην Αττική από την κακοκαιρία «Ελπίς» και τα όσα είχαν συμβεί με κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου αλλά και την Αττική Οδό και τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν να είναι νωπές, πλέον είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες για το χιόνι.

Πλέον όταν σε μία περιοχή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ή η Αστυνομία εκδίδει ανακοινώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα ή χιονοπτώσεις, θα πρέπει οι οδηγοί που κινούνται προς το συγκεκριμένο μέρος να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες υποχρεωτικά ή ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών και χιονολάστιχα. Σε αντίθεση θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 80 ευρώ.

Χιονι: Ουρές στην Αττική για αντιολισθητικές αλυσίδες
Μάλιστα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός στην ενημέρωση για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», από σήμερα, Σάββατο, «η Ελληνική Αστυνομία θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους».

Αυτή η απόφαση έκανε πολλούς Αθηναίους ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια της Αττικής να ξεχυθούν στα καταστήματα για να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες για πιο ήπιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα σε αντίστοιχα καταστήματα να σημειωθούν ουρές αρκετών ατόμων.

Πόσο κοστίζουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αντιολισθητικές έχουν ένα μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα και με την κατηγορία στην οποία ανήκουν.

Οι πλαστικές αλυσίδες που είναι μίας χρήσης μπορεί κάποιος να τις βρει στο εμπόριο από 7 έως 30 ευρώ.

Ένας άλλος τύπος αντιολισθητικών αλυσίδων είναι οι χιονοκουβέρτες, που κοστίζουν από 22 έως 60 ευρώ.

Οι τιμές των συμβατικών αλυσίδων κυμαίνεται από 30 έως 489 ευρώ.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Γιώργος Ανδρής, η τοποθέτησή τους είναι πολύ πιο εύκολη, «αφού κουμπώνουν επάνω σε κάποια εξαρτήματα των αυτοκινήτων» και κυρίως «ενδείκνυνται για ελαστικά μεγάλων μεγεθών που φέρουν πολύ μεγάλα και πανάκριβα SUV».

Πάντως όπως σημείωσε μετά την απόφαση των Αρχών και ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» δεν λείπουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, καθώς οι τιμές των αντιολισθητικών αλυσίδων έχουν ανέβει, «από τότε που είχαν 25-30 ευρώ τώρα τις βρίσκεις 35-40 ευρώ».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση