GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ιστορία δεν παραποιείται! Τιμή, δόξα, ευγνωμοσύνη & αιώνια μνήμη, στους ηρωικούς νεκρούς του Κόκκινου Στρατού!

Της Ιωάννας Υψηλάντη 200 ημέρες. 2.000.000 νεκροί. 90.000 αιχμάλωτοι. Τόσο αίμα χρειάστηκε, για να...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
200 ημέρες. 2.000.000 νεκροί. 90.000 αιχμάλωτοι.
Τόσο αίμα χρειάστηκε, για να... συντριβεί η Χιτλερική μηχανή, σε μία μόνο Ρωσική περιοχή και ν΄ αρχίσει η προέλαση του Κόκκινου Στρατού, που θ΄ απελευθέρωνε τον κόσμο, απ΄τον ναζισμό.
Στο Στάλινγκραντ.
Στις 23 Αυγούστου του 1942, ημέρα Κυριακή, το μεσημέρι ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της πόλης των 500.000 κατοίκων.
100.000 βόμβες μετέτρεψαν σε ερείπια την πόλη και σκότωσαν πάνω από 100.000 . Μία κόλαση φωτιάς. Καιγόταν ακόμη και ο Βόλγας και ο αέρας, πάνω απ΄αυτόν.
Οι Γερμανοί κατέλαβαν το οίκημα "Πάβλοβα" της οδού "Σοβιετικής 39" και το μετέτρεψαν σε αρχηγείο της 6ης Στρατιάς, υπό τον Στρατηγό Πάουλους.
Αμέσως ξεκίνησε και η αντίσταση της πόλης.
Επί 58 ημέρες δίνονταν μάχες σπίτι-σπίτι. Για κάθε τετραγωνικό μέτρο γης έπεφταν 1000 σφαίρες, από το ύψωμα102, εκεί, που σήμερα δεσπόζει το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας. Για μερικά χρόνια εκεί δεν φύτρωνε ούτε χορτάρι.
Η παράδοση της Γαλλίας στον Χίτλερ έγινε, μέσα σε 38 ημέρες. Οι Γερμανοί στο Στάλινγκραντ, μέσα σε 38 ημέρες, μπόρεσαν να περάσουν, από την μία πλευρά του δρόμου, στην απέναντι.
Οπως έγραψε ένας Γερμανός στρατιώτης, η επίθεση μετριώταν με πτώματα και όχι με μέτρα.
Ενας μόνον ελεύθερος σκοπευτής, ήρωας της Σοβιετικής Ενωσης, ο Βασίλι Ζάιτσεφ σκότωσε, από τις 10 Νοεμβρίου-17 Δεκεμβρίου, 225 Γερμανούς, εκ των οποίων οι 11 ήταν οι καλύτεροι σκοπευτές των Γερμανών.
19 Νοεμβρίου ξεκίνησε η αντεπίθεση του Κόκκινου Στρατού με την επιχείρηση "Ουρανός". Οι Γερμανοί εγκλωβίστηκαν μέσα σ΄ένα δαχτυλίδι, αποκομμένοι από προμήθειες σε όπλα και τρόφιμα. Σε συνδυασμό με την λάσπη, το κρύο και τα χιόνια του βαρύτατου χειμώνα πέθαιναν, από πείνα και κρύο.
Στις 24 Ιανουαρίου του 1943 ο Πάουλους ζητεί απ΄ τον Χίτλερ να παραδοθεί. Η απάντηση ήταν να τον προβιβάσει σε Αρχιστράτηγό και να του υπενθυμίσει ότι κανείς αρχιστράτηγος δεν έχει παραδοθεί ποτέ!
31 Ιανουαρίου στο κέντρο του Στάλινγκραν μπαίνει η 64η Στρατιά του στρατηγού Σούμιλοφ. Το ραδιογράμμα, που έφτασε στις 7.30 π.μ. στο Γερμανικό Αρχηγείο, από την 6η στρατιά έγραφε "Οι Ρώσοι είναι στην είσοδο του κτιρίου. Τα παρατάμε! Συνθηκολογούμε!".
Στο Σεν Μόριτζ, όπου ο πρίγκιπας Οτο φον Μπίσμαρκ, πρεσβευτής της Γερμανίας, στην Ιταλία, χαλάρωνε με την σύζυγό του, έλαβε ένα τηλεφώνημα: "Σταμάτα να χορεύεις! Το Στάλινγκραντ έπεσε"!
Τα νέα βρήκαν τον Χίτλερ, στην φυλασσόμενη "Φωλιά του Λύκου", πάνω από ένα πιάτο σούπα. Δεν αντέδρασε. Κοίταζε μόνο για ώρα το πιάτο του. Ξέσπασε την άλλη ημέρα βρίζοντας τον Πάουλους που δεν αυτοκτόνησε!
Ο Γκέμπελς ανέλαβε το δύσκολο καθήκον να παρουσιάσει την ήττα, στον Γερμανικό λαό, κρύβοντας την πραγματικότητα.
"Η Ανώτατη Διοίκηση της Βέρμαχτ δηλώνει ότι η μάχη για το Στάλινγκραντ έχει τελειώσει. Πιστή στο καθήκον της, η 6η Στρατιά του Στρατάρχη Paulus καταστράφηκε ολοσχερώς από ανώτερες εχθρικές δυνάμεις. Αλλά αυτή η θυσία δεν είναι μάταιη. Ο στρατός πέθανε για να ζήσει η Γερμανία" ανέφερε η ανακοίνωση.
Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος. στην χώρα.
Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 1943.
Τίποτα δεν ξεχνιέται! Κανείς δεν ξεχάστηκε! Η Ιστορία δεν παραποιείται! Τιμή, δόξα, ευγνωμοσύνη και αιώνια μνήμη, στους ηρωικούς νεκρούς του Κόκκινου Στρατού!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση