GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΑΦΝΙΚΑ! ΠEΘΑΝΕ ο (γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης) Φίλιππος Τσιμπόγλου...

Απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή  χθες  Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Ο Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου εργάστηκε α...


Απροσδόκητα έφυγε από τη ζωή  χθες  Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Ο Φίλιππος Χ. Τσιμπόγλου εργάστηκε ακούραστα και ανάλωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώ είχε γεννηθεί το 1956.

Ο πρόεδρος, τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και όλο το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια. Η Εθνική Βιβλιοθήκη θα τιμήσει τη μνήμη του Φίλιππου Τσιμπόγλου, όπως του αξίζει.

Ο αποθανών κατείχε διδακτορικό δίπλωμα στη Βιβλιοθηκονομία-Επιστήμη Πληροφόρησης από το Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (από το 2005).

Ο τίτλος της διατριβής του ήταν: «Συνεργασία επιστημονικών βιβλιοθηκών σε ψηφιακό περιβάλλον. Μια συστημική προσέγγιση της ελληνικής πραγματικότητας», η οποία βαθμολογήθηκε με Άριστα.

Ήταν πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) από το 1983. Μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά.

Το προσωπικό του σάιτ φιλοξενείτο στη διεύθυνση: www.tsimpoglou.gr.

Πότε θα γίνει η κηδεία
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου του Νεκροταφείου Ζωγράφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση