GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«BARBARA!» XIONIA και στο κέντρο της Αθήνας...

Την επέλαση της «Μπάρμπαρα» αναμένουν οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας, τη στιγμή που το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει πολικό κ...


Την επέλαση της «Μπάρμπαρα» αναμένουν οι κάτοικοι των περισσότερων περιοχών της Ελλάδας, τη στιγμή που το κύμα κακοκαιρίας θα φέρει πολικό κρύο και έντονες χιονοστρώσεις, ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και στο κέντρο της Αθήνας.

 Τα έντονα φαινόμενα θα έχουν διάρκεια μέχρι και την Τρίτη, ενώ θα κλιμακωθούν την Κυριακή. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και η Πολιτική Προστασία έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο ύστερα από έκτακτη σύσκεψη, καλώντας παράλληλα - με ειδικές οδηγίες - τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, ισχυρή είναι η σύσταση για περιορισμό μη αναγκαίων μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια και Σποράδες την Κυριακή. Εξετάζεται, ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε κομβικές οδικές αρτηρίες, ενώ οι αλυσίδες θα είναι υποχρεωτικές, με ελέγχους από το πρωί του Σαββάτου.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων. Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, Χρήστος Στυλιανίδης, όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε ύψιστη ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν, εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί, για τις 12:00, νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για σχολεία και τηλεργασία στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο. Θα συμμετάσχουν οι περιφερειάρχες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Σημειώνεται ότι αιτία για τη μεταβολή του καιρού θα είναι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, η οποία θα χαρακτηριστεί από την ανάπτυξη ενός πεδίου υψηλών πιέσεων που θα εκτείνεται από τη Βορειοδυτική Αφρική έως τη Σκανδιναβία που σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη θα επιτρέψει την μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Για μπόρες χιονιού ή και χιονόνερου έκανε λόγο ο προγνώστης Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος στην επερχόμενη κακοκαιρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση