GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΦΤΕΙ 10 βαθμούς η θερμοκρασία! ΕΡΧΟΝΤΑΙ χιόνια και κάτω από τα 500 μέτρα υψόμετρο...

Νέα δεδομένα για τις μεταβολές στο καιρό το αμέσως προσεχές διάστημα δίνουν τα προγνωστικά μοντέλα. Το σκηνικό, που την 25η Μαρτίου θα είναι...


Νέα δεδομένα για τις μεταβολές στο καιρό το αμέσως προσεχές διάστημα δίνουν τα προγνωστικά μοντέλα.

Το σκηνικό, που την 25η Μαρτίου θα είναι έως και καλοκαιρινό, θα αλλάξει άρδην στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας, για να φτιάξει ξανά σχετικά σύντομα. Μάλιστα, το διάστημα της μεγάλης επιδείνωσης η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά, στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3) ο καιρός θα είναι ζεστός (για την εποχή), ωστόσο στη συνέχεια θα υπάρξουν περάσματα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, ανατολική Αιγαίο, ενώ στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.
Παράλληλα, στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα έχουν ριπές έως και 8 Μποφόρ.

Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να εισβάλει ένας κρύος άνεμος από τα βορειοδυτικά και στη δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν δυνατές μπόρες χιονιού ακόμη και κάτω από τα 1.000 μέτρα.

Καιρός: Χιόνια μέχρι και στα 500-600 μέτρα υψόμετρο
Η Τρίτη (28/3) θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στη δυτική Ελλάδα και κάποια χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της χώρας, στο Αιγαίο και ανατολικότερα της κεντρικής Μακεδονίας.

Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε υψόμετρο 500 με 600 μέτρα στα κεντρικά ορεινά, αλλά και λίγο χαμηλότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις, ωστόσο, θα κρατήσουν για λίγες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας θα σταματήσουν.

Το σημαντικότερο στοιχείο της καιρικής μεταβολής θα είναι το γεγονός ότι ο υδράργυρος πρόκειται να κάνει «βουτιά» 10 βαθμών Κελσίου.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι και την Πέμπτη 30/3/23
Η πρόγνωση εβδομάδας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι αρχικά την Κυριακή 26 Μαρτίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη τοπικές νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και βελτίωση από το μεσημέρι.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία, παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βορειοανατολικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στη δυτική και βόρεια χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, της τάξης των 2 με 3 βαθμών Κελσίου.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, η ημέρα κατά την οποία θα επιδεινωθεί περισσότερο ο καιρός, προβλέπεται ότι θα έχει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά, το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την χώρα, της τάξης των 8 με 10 βαθμών Κελσίου.

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου προβλέπονται στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές για την εποχή.

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση