GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΓΓΙΖΕΙ τα 23€ το κιλό! Πανάκριβος (και) φέτος ο μπακαλιάρος ενόψει της 25ης Μαρτίου...

«Απιαστο όνειρο» θα παραμείνει φέτος για πολύ κόσμο το να γιορτάσει την 25η Μάρτιου με μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό έδεσμα της εν λό...


«Απιαστο όνειρο» θα παραμείνει φέτος για πολύ κόσμο το να γιορτάσει την 25η Μάρτιου με μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό έδεσμα της εν λόγω εθνικής εορτής.

Κι αυτό καθώς σχεδόν μία βδομάδα πριν τη φετινή Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι τιμές των σαρακοστιανών έχουν πάρει την ανιούσα, αναγκάζοντας τους καταναλωτές να αλλάξουν τις προτιμήσεις τους για κάτι πιο οικονομικό. Ειδικά, όσον αφορά τον μπακαλιάρο, φέτος το 1 κιλό έχει φτάσει να αγγίζει τα 23 ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο α’ ποιότητας μπακαλιάρος Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80 – 22,80 ευρώ το κιλό, απο 18 – 20 ευρώ το κιλό πέρυσι. Ως εκ τούτου, αν και οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν μπακαλιάρο, καλαμάρια και γαρίδες για το τραπέζι της 25 Μαρτίου, φέτος, όπως λένε, θα είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους, καθώς, κάνοντας έρευνας αγοράς από ιχθυοπωλείο σε ιχθυοπωλείο, παρατηρούν και νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων σε σχέση με πέρυσι.

«Αν και το κατεξοχήν φαγητό είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, το παραδοσιακό, ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει ψάρια. Είναι πιο προσεκτικοί, γιατί σίγουρα η αγοραστική δύναμη έχει πέσει. Τα πράγματα είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι», τονίζει ο Χαράλαμπος Λιβιεράτος, υπεύθυνος καταστήματος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί, πως την Τετάρτη 22 του μήνα, σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ αναμένεται να προστεθεί στο καλάθι του νοικοκυριού (και) ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση