GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ! ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ξαφνικά νεκρός ο (40χρονος) δικηγόρος που βοήθησε την «Μαρία Τσάλλα»...

Νεκρός στα 40 του χρόνια εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του ο δικηγόρος που βοήθησε την κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα να νομιμοποιηθεί στ...


Νεκρός στα 40 του χρόνια εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του ο δικηγόρος που βοήθησε την κατάσκοπο Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα να νομιμοποιηθεί στη χώρα μας, με το όνομα «Μαρία Τσάλλα».

Ο 40χρονος δικηγόρος με καταγωγή απο τη Ρωσία διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και αναλάμβανε την εκπροσώπηση μελών της ρωσικής κοινότητας στην Ελλάδα. Ήρθε στη χώρα μας σε ηλικία 18 ετών, ως υπότροφος του υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει ο Alpha, τον 40χρονο δικηγόρο βρήκε νεκρό στον καναπέ του σπιτιού του η κόρη του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο δικηγόρος είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις, είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ.
Όπως ανέφερε φίλος συνάδελφός του, ο 40χρονος ήταν «ευγενικός, εργατικός, χαμηλού προφίλ. Γύρισε μια μέρα στο σπίτι του και δεν ξύπνησε. Τον βρήκε η κόρη του μέσα στο σπίτι».

«Ήταν υπότροφος του υπουργείου Εξωτερικών. Ως υπότροφος ξεκίνησε, τελείωσε, μετά πήρε την ελληνική υπηκοότητα, μετά γράφτηκε ως ασκούμενος και μετά έγινε δικηγόρος. Έδωσε τις εξετάσεις του Συλλόγου και έγινε δικηγόρος. Μέχρι τα 18 του ήταν έξω. Όταν τελείωσε την άσκηση, άνοιξε το γραφείο του. Χειριζόταν κυρίως υποθέσεις όπως άδειες παραμονής, με τους αλλοδαπούς ασχολήθηκε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η Σμίρεβα, στις 21 Δεκεμβρίου του 2018 έκανε τα χαρτιά της για τη ληξιαρχική πράξη γέννησης και τρεις ημέρες μετά, για την αστυνομική ταυτότητα. Με τη βοήθεια δικηγόρου στη συνέχεια έβγαλε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και γράφτηκε ως δημότης στο Αλιβέρι.

Με τη βοήθεια ενός δικηγόρου από την Εύβοια κατάφερε να βγάλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και να εγγραφεί ως Δημότης Αλιβερίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάλληλος του Δημοτολογίου Αλιβερίου που είχε αναλάβει την υπόθεση δηλώνει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον δικηγόρο της Ρωσίδας.

«Διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αρχικώς αρνήθηκα να προχωρήσω τη διαδικασία. Ήρθε αρκετές φορές ο κ. Λυμπερόπουλος στην υπηρεσία μας, ασκώντας πίεση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μάλιστα προσκομίσθηκε υπεύθυνη δήλωση συγγενικού του προσώπου, το οποίο φαινόταν να την φιλοξενεί» ανέφερε η υπάλληλος του Δημοτολογίου Αλιβερίου.

Από πλευράς του ο δικηγόρος απάντησε: «Ναι είχε υπογράψει. Δεν την θυμάμαι αυτή τη δήλωση. Αλλά για να το θυμάται η γυναίκα είναι πιθανό. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πάλι ακόμα. Εάν έγινε αυτό το πράγμα εν όψει του να παρουσιάσει ένα κανονικό συμβόλαιο στη συνέχεια».

Όπως κατήγγειλε η υπάλληλος υπήρχαν κενά στην εγγραφή της, ωστόσο ο δικηγόρος ασκούσε πίεση: «Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής και την στείλαμε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου για το γνήσιο της υπογραφής της. Ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ήταν ενοικιαστήριο σπιτιού στο Αλιβέρι. Δεν αρκούσε η υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας. Μετά από ένα μήνα εμφανίστηκε ενοικιαστήριο συμβόλαιο… Ο δικηγόρος ήταν αρκετά πιεστικός, μάλιστα είπε πως θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν προχωρήσει η εγγραφή της «Μαρίας Τσάλλα» στο Δημοτολόγιο».

Την ίδια ώρα, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος στο Αλιβέρι που εμφάνισε ως τόπο κατοικίας η Ρωσίδα κατάσκοπος, αναφέρει ότι η υπογραφή της ήταν πλαστή: «Έτσι λίγο που το είδα είναι από το 2012 το συμβόλαιο. Ειδικά το «Μαρία Τσάλλα» δεν ήταν ούτε καν γραφικός χαρακτήρας δικός μου. Δεν θυμάμαι να είχα νοικιάσει σε «Μαρία Τσάλλα». Μετά το 2018 δεν νοίκιαζα. Το συμφωνητικό αυτό γράφει το 2012 ότι έχει γίνει, απλώς στους μήνες, γράφουν 2019. Το συμφωνητικό λέει σήμερα ας πούμε, σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά όταν λέει χρόνο λέει άλλη ημερομηνία».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση