GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΑΜΟΣ στην Γαλλία! «Ο ΜΑΚΡΟΝ βγάζει ρολόι 80.000 ευρώ ενώ μιλάει για συντάξεις και φτώχεια...»

Μία κίνηση του Γάλλου προέδρου την ώρα που έδινε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη προκάλεσε θόρυβο στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τ...


Μία κίνηση του Γάλλου προέδρου την ώρα που έδινε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη προκάλεσε θόρυβο στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς και την επίσημη αντίδραση της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα L'Indépendant, αλλά όπως τεκμηριώνεται και από το βίντεο, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος παραχωρούσε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη στο Μέγαρο των Ηλυσίων την Τετάρτη 22 Μαρτίου, περίπου στο δέκατο λεπτό έβγαλε διακριτικά το ρολόι που φορούσε στον καρπό του και συνέχισε να μιλά χωρίς αυτό.

Το ρολόι αφαιρέθηκε την στιγμή που ο Μακρόν ξεδίπλωνε τους ισχυρισμούς του για την αντιδημοφιλή συνταξιοδοτική μεταρρύθμισή του και τις δυναμικές και μαζικές αντιδράσεις των συνδικάτων.

Τα σχόλια που ακολούθησαν την συνέντευξη αφορούσαν στο κατά πόσο η αφαίρεση του ρολογιού ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση ώστε να μην συνοδεύεται η ρητορική για τις συντάξεις και τα δεινά των ανθρώπων που λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό, από ένα ακριβό αντικείμενο. Οι αναφορές που γίνονταν ανέφεραν ότι αυτό το ρολόι κοστίζει 80.000 ευρώ...



Το Ελιζέ επικοινώνησε με την εφημερίδα υποστηρίζοντας ότι «ο Πρόεδρος δεν βγάζει το ρολόι του για να το κρύψει αλλά επειδή μόλις το είχε χτυπήσει στο τραπέζι. Ο θόρυβος ακούγεται καθαρά λίγα δευτερόλεπτα πριν την έναρξη του βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Το Ελιζέ πρόσθεσε ότι «σε αντίθεση με ό,τι λέγεται στα κοινωνικά δίκτυα, αυτό το ρολόι προφανώς δεν κοστίζει 80.000 ευρώ. Η τιμή είναι δημόσια και η Bell and Rose είναι ένας κατασκευαστής που έχει συνεργασίες με πολλά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του στρατού και του GSPR (η προεδρική ασφάλεια)».

Η προεδρία είπε ακόμη «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φορά ένα ρολόι Bell & Ross BRV192 με το οικόσημο της Προεδρίας της Δημοκρατίας», ότι πωλείται στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή (χωρίς το εθνόσημο της Δημοκρατίας) στην τιμή των 2.400 ευρώ και ότι το έχει ήδη φορέσει σε άλλες δημόσιες εκδηλώσεις, «όπως στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ ή κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Δεκέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση