GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΡΕΝΑ! Αθήνα -Σαλονίκη ένα τσιγάρο δρόμος...

Δημήτριος Χαριοπολίτης  H Σουηδία αγόρασε 25 τρένα με 650 μύρια ευρώ της Alstrom το 2022 (βλ. 1η φώτο). - 26 μύρια το τρένο! Ιταλικό τρένο ό...


Δημήτριος Χαριοπολίτης
 H Σουηδία αγόρασε 25 τρένα με 650 μύρια ευρώ της Alstrom το 2022 (βλ. 1η φώτο). - 26 μύρια το τρένο!
Ιταλικό τρένο όπως και η Hellenic Train, για να μην πάμε μακριά. Οι Ιταλοί θεωρούνται κορυφαίοι κατασκευαστές τρένων και βέβαια και σε ναυπηγήσεις πλοίων.
Τα τρένα αυτά, σαν τα γερμανικά ICE, πηγαίνουν με 250Km/h.
Με μια στάση στη Λάρισα θα έκαναν το Αθήνα - Σαλονίκη σε περίπου 2 ώρες.
 Η Αlmstrom λανσάρει το νέο high speed train Avelia Horizon. (βλ. 2η φώτο)
Είναι διώροφο, μεταφέρει 740 επιβάτες (!) και πηγαίνει με 350Km/h! Το μοναδικό διώροφο στον κόσμο με αυτές τις ταχύτητες.
Αθήνα-Σαλονίκη με μία στάση στη Λάρισα, σε 1 ώρα και 20 λεπτά.
Από κέντρο Αθήνα σε κέντρο Σαλονίκης πιο γρήγορα κι από το αεροπλάνο! (Παράδειγμα, για να δείτε πού είναι οι τιμές και πού είναι ο πήχης.)
 Εδώ, τα μεταχειρισμένα Intercity από Ελβετία, τα οποία και απέρριψαν οι Ελβετοί για λόγους ασφαλείας κι έκαναν το Αθήνα - Σαλονίκη σε 4 ώρες και 20 λεπτά (χωρίς τις καθυστερήσεις) το διαφημίζαμε ως "ασημένιο βέλος"!
"Ασημένιο βέλος" ένας καρβουνιάρης που χρειάζεται για την ίδια απόσταση 2,5 ώρες περισσότερο χρόνο, από αυτόν που θα έκαναν τα νεοαποκτηθέντα της Σουηδίας!
Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι το δίκτυο γραμμών στην Ελλάδα δεν υποστηρίζει τέτοια τρένα και θέλει ξήλωμα από την αρχή.
Δε μιλάμε τώρα για μαγνητικά τρένα που πηγαίνουν με 650Km/h.
Αθήνα -Σαλονίκη ένα τσιγάρο δρόμος. Ίσα που το άναψες, έφτασες. 100 δις το κόστος υπόγειας γραμμής μήκους 280Km στην Ιαπωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση