GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κοινή Ανακοίνωση Ρωσίας-Κίνας! Ο δρόμος της Ειρήνης & της Ανάπτυξης των Εθνών και των Λαών...

Της Ιωάννας Υψηλάντη Κοινή ανακοίνωση Ρωσίας-Κίνας, μετά τις συναντήσεις και την υπογραφή συμφωνιών κοινού...

Της Ιωάννας Υψηλάντη

Κοινή ανακοίνωση Ρωσίας-Κίνας, μετά τις συναντήσεις και την υπογραφή συμφωνιών κοινού... ενδιαφέροντος.

Η Ρωσική Ομοσπονδία αξιολογεί θετικά τη θέση της Κίνας στην Ουκρανία και η Κίνα αξιολογεί θετικά την ετοιμότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.
◾Ρωσία και Κίνα ανησυχούν για τους κινδύνους σε σχέση με τη δημιουργία του Aukus και τα σχέδιά του για την κατασκευή ατομικών υποβρυχίων.
◾Ρωσία και Κίνα παροτρύνουν τον Aukus να εκπληρώσει αυστηρά τις υποχρεώσεις του, για την μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής.
◾Ρωσία και Κίνα σχεδιάζουν να ενισχύσουν την ολοκληρωμένη συνεργασία τους, στον τομέα της ενέργειας.
◾Ρωσία και Κίνα πιστεύουν ότι για να επιλυθεί η ουκρανική κρίση, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί μια αντίσταση των μπλοκ και υποκινούμενες συγκρούσεις.
◾Ρωσία και Κίνα ανησυχούν για την αμερικανική στρατιωτική-βιολογική δραστηριότητα, ζητούν να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με αυτήν.
◾Ρωσία και Κίνα θα επεκτείνουν τις επιστημονικές ανταλλαγές για να εξασφαλίσουν την τεχνολογική ηγεσία των δύο χωρών.
◾Ρωσία και Κίνα παροτρύνουν να αποφευχθεί η υποβάθμιση της κρίσης στην Ουκρανία, όπως και η μετάβασή της "στην ανεξέλεγκτη φάση".
Η Ρωσία και η Κίνα είναι ενάντια σε όλες τις μονομερείς κυρώσεις που επιβάλλονται, παρακάμπτοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
◾Ρωσία και Κίνα επιμένουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να επιταχύνουν την καταστροφή του χημικού της οπλοστασίου.
Η Ρωσία και η Κίνα θα ενισχύσουν τη συνεργασία στη γεωργία για να εξασφαλίσουν την επισιτιστική ασφάλεια.
◾Ρωσία και Κίνα σχεδιάζουν να προωθήσουν την αμοιβαία και παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.
Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα επιμένουν ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να τηρήσει αυστηρά τον αμυντικό του χαρακτήρα και να σέβεται την κυριαρχία άλλων χωρών.
◾Ρωσία και Κίνα αντιτίθενται στο σχηματισμό «κλειστών αποκλειστικών δομών, στο μπλοκ πολιτικών και αντιτιθέμενων στρατόπεδων στην περιοχή του Ασιατικο-Ειρηνικού πεδίου.
◾Ρωσία και Κίνα θα αυξήσουν την κλίμακα και θα βελτιστοποιήσουν τη δομή του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.
◾Ρωσία και Κίνα πρόκειται να αυξήσουν το επίπεδο χρηματοοικονομικής συνεργασίας και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Οι ΗΠΑ πρέπει με πραγματικές ενέργειες να ανταποκριθούν στη νόμιμη ανησυχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για διάλογο.
◾Ρωσία και Κίνα ανησυχούν για την ενεργοποίηση των πυραυλικών όπλων των ΗΠΑ και τις παροτρύνουν να σταματήσουν να υπονομεύουν τη διεθνή ασφάλεια.
◾Ρωσία και Κίνα είναι ενάντια στις προσπάθειες χρήσης του διαστήματος, για ένοπλη αντιπαράθεση και θα αντιταχθούν σε μια τέτοια δραστηριότητα.,
◾Ρωσία και Κίνα θα επεκτείνουν την αμοιβαία πρόσβαση των γεωργικών προϊόντων και θα ενισχύσουν την επενδυτική συνεργασία στον τομέα αυτό.
◾Ρωσία και Κίνα στοχεύουν στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία στον τομέα της προμήθειας βασικών αγαθών και ορυκτών πόρων.
◾Ρωσία και Κίνα αντιτίθενται στην στρατιωτικοποίηση, του ιντερνετικού τομέα, που πρέπει η διαχείριση του παγκόσμιου ελέγχου του Διαδικτύου να είναι πολυσυμμετοχική ισότιμη και διαφανής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση