GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! ΤΕΛΟΣ το ρευστό στην Credit Suisse...

Ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ομίλου Credit Suisse απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να αιμοδοτήσει την ελβετική τράπεζα, επικαλούμενος ζητήματα...


Ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του ομίλου Credit Suisse απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να αιμοδοτήσει την ελβετική τράπεζα, επικαλούμενος ζητήματα ρυθμιστικού πλαισίου.

"Η απάντηση είναι ένα απόλυτο όχι, για πολλούς λόγους πέραν του απλούστερο, ότι υπάρχει ζήτημα ρυθμιστικού πλαισίου και καταστατικού", ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Saudi National Bank, Ammar Al Khudairy, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg TV την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον η τράπεζά του θα ήταν ανοικτή στο να βοηθήσει την Credit Suisse, εάν εκείνη προέβαινε σε έτοιμα για παροχή ρευστότητας.

Η Saudi National Bank, η οποία ελέγχεται κατά 37% από το κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας, είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Credit Suisse από τα τέλη του 2022, αφότου αγόρασε μερίδιο 9,9%.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Credit Suisse, Axel Lehmann, ανέφερε ότι πιθανή κρατική στήριξη στην τράπεζα "δε συζητείται καν", παρά τα πρόσφατα προβλήματα που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών στον όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση