GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ! Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Deutsche Bank...

Συνέχισαν και την Παρασκευή την ελεύθερη πτώση τους οι τραπεζικές μετοχές, με την Deutsche Bank και την UBS Group να δέχονται ισχυρότατο πλή...

Συνέχισαν και την Παρασκευή την ελεύθερη πτώση τους οι τραπεζικές μετοχές, με την Deutsche Bank και την UBS Group να δέχονται ισχυρότατο πλήγμα.

Ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Bank κατέγραψε πτώση για τρίτη ημέρα, σημειώνοντας βουτιά άνω του 11%, με «φορέα» της πτώσης την αλματώδη αύξηση στο κόστος ασφάλισης των ομολόγων της, έναντι του κινδύνου αθέτησης πληρωμών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο τα στοιχεία της Refinitiv, οι μετοχές της έχουν χάσει το ένα πέμπτο της αξίας τους από τις αρχές του μήνα και τα CDS του (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών) σημείωσαν την Πέμπτη τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχουν καταγράψει ποτέ.

Οι μετοχές των UBS Group AG και Credit Suisse AG κατέγραψαν πτώση 6,3% και 6,7%, αντίστοιχα, με το Bloomberg να τονίζει οι δύο αυτές τράπεζες είναι μεταξύ των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αποτελούν αντικείμενο έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για το εάν επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να διαφύγουν κυρώσεις.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές στις διεθνείς αγορές δέχονταν πιέσεις ενώ η στροφή των επενδυτών στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια προσέφερε στήριξη στα κρατικά ομόλογα.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI World κατέγραψε νωρίτερα πτώση 0,4%, αν και οδεύει προς κέρδη 1,5% σε εβδομαδιαία βάση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 1,5%, αν και επίσης οδεύει προς άνοδο σε εβδομαδιαία βάση. Το Παρίσι σημείωσε νωρίτερα πτώση 2,11%, το Λονδίνο 2,03%, η Φρανκφούρτη 2,03% και το Μιλάνο 2,51%.

Στην αγορά κρατικών ομολόγων, η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε πτώση 8 μονάδων βάσης νωρίτερα στο 3,71%. Οι αποδόσεις των δεκαετών τίτλων σημείωσαν πτώση 6 μονάδων βάσης στο 3,34%. Πτώση 16 μονάδων βάσης στο 2,34% σημείωσαν νωρίτερα οι αποδόσεις και των 2ετών γερμανικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση