GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αφιερωμένο στην ηγεσία του ΚΚΕ... «O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας «ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!» Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας , 17 Ν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν,
με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!»
Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
, 17 Νοέμβρη 2022

Στις 29 Μάρτη, σε ηλικία 28 ετών, ο Πρώτος Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης του Κομουνιστικού Κόμματος Λουγκάνσκ, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ο Υπολοχαγός Andrei Sergeevich Yuryev (Αντρέι Σεργκέεβιτς Γιούρεφ)... πέθανε μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, στις μάχες της ειδικής επιχείρησης αποναζιστικοποίησης.

(από τον επικήδειο επιτάφιο του Κομουνιστικού Κόμματος, για τον σύντροφο Υπολοχαγό Andrei Yuryev):

«"Πώς αποφάσισες να υπερασπιστείς την πατρίδα με τα όπλα στο χέρι;
* Πήγα στην πρώτη γραμμή όχι για αυτοέκφραση, ή αυτοεπιβεβαίωση, ή αναζητώντας μια δόση αδρεναλίνης, αλλά για να προστατέψω όσους δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Από τότε, δεν έχω αφήσει το όπλο για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Το αφήνω μόνο για κομματικές και σπουδαστικές δραστηριότητες"
Ένας πιστός κομμουνιστής, ένας άξιος και ταλαντούχος οργανωτής του κόμματος, ένας αξιόπιστος φίλος και πιστός σύντροφος, ένας ένδοξος πολεμιστής, ένας ήρωας της εποχής μας, πέθανε!
Ο Αντρέι γεννήθηκε στις 28 Σεπτέμβρη του 1995 στο Ρουμπεζνόγιε της περιφέρειας του Λουγκάνσκ.
Σε ηλικία 17 ετών, ο Αντρέι εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Κρεμεντσούκ και σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.
Από τον Μάη του 2014, ο Αντρέι αφιέρωσε συνολικά 8 χρόνια στην υπηρεσία στις τάξεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και τραυματίστηκε 6 φορές.
Από την αρχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης, οι σοβαροί τραυματισμοί ήταν δύο και ο τρίτος, το τρίτο σοβαρό τραύμα, κοντά στο χωριό Berestovoye στο Αρτιομόβσκ, αποδείχθηκε ο πιο σοβαρός και ήταν ο τελευταίος.
Το 2017, ο Αντρέι εντάχθηκε στις τάξεις του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, εξελέγη μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής του κόμματος και για δύο χρόνια ηγήθηκε της Επιτροπής Πόλης του Λουγκάνσκ και της Κομσομόλ.
Παράλληλα με τη στρατιωτική και κομματική του θητεία, ο Αντρέι απέκτησε δύο πτυχία τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Φιλολογία και τις Πολιτικές Επιστήμες. Στις 5 Μάρτη 2023 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος του Λουγκάνσκ. Η Οργανωτική Επιτροπή εξέλεξε ομόφωνα τον Αντρέι ως Πρώτο Γραμματέα, ως αξιόπιστο, νέο και ικανό κομμουνιστή.
Είναι δύσκολο να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι έφυγε από τη ζωή ο πιστός μας φίλος, σύντροφος και συμπολεμιστής, ο ηγέτης του κόμματος, ο πνευματικός κληρονόμος των κομουνιστών επαναστατών της παλιάς σχολής.
Δεν ανέμενε κομματικά προνόμια, αναζήτησε την αλήθεια στο κόμμα, την οποία πέτυχε στη μάχη ενάντια στον ουκρανικό ναζισμό.
Αιωνία τιμή και μνήμη στον σύντροφο Αντρέι!
Αιωνία τιμή και μνήμη σε όλους όσους πέθαναν για την Πατρίδα!
Είθε η Μεγάλη Ρωσία να τους τιμήσει με ένα αιώνιο μνημείο!
»

Αφιερωμένο στην ηγεσία του ΚΚΕ, που μάχεται μαζί με όλα τα εγχώρια Νατοϊκά ελληνόφωνα κόμματα τον "Ρωσικό ιμπεριαλισμό" κι ειδικά μετά τη χυδαία, απαράδεκτη κι αναίτια επίθεση εναντίον των αγωνιστών Βαγγέλη Γονατά και Δημήτρη Πατέλη... (ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΜ. ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για τη λεγόμενη «Παγκόσμια Αντιιμπεριαλιστική Πλατφόρμα» και την επιζήμια και αποπροσανατολιστική τοποθέτησή της ΕΔΩ)

«Η ιστορία είναι δασκάλα, αλλά δεν έχει μαθητές...
Όσοι δεν γνωρίζουν ιστορία είναι καταδικασμένοι
να την επαναλάβουν
»
Αντόνιο Γκράμσι
Antonio Gramsci... ο εφιάλτης της Νατοϊκής αριστεράς!

Αμετανόητο, δυστυχώς, το ΚΚΕ...

2022... ο Κουτσούμπας μαζί με την Παπαρήγα διαδηλώνουν έξω από τη Ρωσική πρεσβεία, εναντίον και του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, λες και δεν διαβάζουν, δεν βλέπουν, δεν ακούνε και κυρίως "φτύνουν" τους κομμουνιστές και τα κομμουνιστικά κόμματα που δεν εναρμονίζονται με τις επιταγές του υπερεθνικού κεφαλαίου. Όλα τα ΜΜΕ κι οι κάμερες στραμμένες στους "γενναίους κομμουνιστές" που μιλούν για ρώσικο ιμπεριαλισμό, μαζί με τον Κούλη, τον Αλέξη και Cia...

«O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του,
μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του!
»

Η λατρεία της "Περεστρόικα"... χαρακτήρισε την πολιτική του ΚΚΕ εκείνη την εποχή...

«Πρόκειται, πράγματι, για επανάσταση στην επανάσταση […]. Η επιτυχία της “περεστρόικα”, το ξεπέρασμα των δυσκολιών και των αντιστάσεων που συναντά θα κάνει ελκυστικότερο το όραμα του σοσιαλισμού […]
Η Περεστρόικα έχει μια ιστορική προσφορά στην ανάπτυξη νέων αντιλήψεων για την πορεία των σοσιαλιστικών κοινωνιών
»
ΚΚΕ
, "Θέσεις για το 13ο Συνέδριο", Σεπτέμβρης 1990

Χαρίλαος Φλωράκης: «Για όνομα του Θεού. Διαβάσατε τη διακήρυξη της περεστρόικα όπως εξαγγέλθηκε το ’85;
Διαβάσατε την ομιλία του Γκορμπατσόφ στα εβδομηντάχρονα, το 1987 σύντροφοι;
Πέρα από ορισμένες υπερβολές για τα αρνητικά του παρελθόντος, δεν είχε τίποτα να την απορρίψουμε
»
"Ριζοσπάστης", 21 Δεκέμβρη 1991

και...

«Τους νικήσαμε τότε... θα τους νικήσουμε στο μέλλον!» ΕΔΩ


Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν...

Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση