GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΜΑΥΡΗ» ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Τα Starbucks, οι Μαρινόπουλοι και τα στραβά μάτια των τραπεζών...

Φλερτ, καφές και… συμπάθεια Με μεγάλη καθυστέρηση η Marinopoulos Coffee Company, που διαχειρίζεται την αλυσίδα Starbucks στη χώρα μας, δημοσ...


Φλερτ, καφές και… συμπάθεια
Με μεγάλη καθυστέρηση η Marinopoulos Coffee Company, που διαχειρίζεται την αλυσίδα Starbucks στη χώρα μας, δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το… 2021. Εντάξει, η οικογένεια γενικότερα έχει ένα θέμα με την αντίληψη του χρόνου όταν αυτός αφορά τους ισολογισμούς. Εδώ η μεγαλύτερη (ομώνυμη) αλυσίδα σούπερ μάρκετ βούλιαξε και δεν καταλάβαμε πώς έγινε…

Για να επιστρέψουμε στον καφέ, τα αποτελέσματα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2020, κάτι λογικό λόγω πανδημίας. Έτσι ο τζίρος αυξήθηκε στα 14,63 εκατ. ευρώ από 11 εκατ. ευρώ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημίες 1,97 εκατ. ευρώ έναντι 3,3 εκατ. ευρώ το 2020. Στο αποτέλεσμα της χρήσης περιλαμβάνεται και ζημιά από τακτοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων χρεωστικών και πιστωτικών υπολοίπων ύψους 1,1 εκατ. περίπου.

Κατά τα άλλα, η κατάσταση παραμένει «μαύρη», καθώς στα τέλη του 2021 το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερέβαινε το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού κατά 37,66 εκατ. και η καθαρή θέση ήταν αρνητική κατά 35,5 εκατ.

Έχουν να πληρώσουν από το 2016!
Όσο για τα δάνεια που έχουν φτάσει τα 26,1 εκατ. ευρώ, όπως… ευθαρσώς σημειώνεται «στη χρήση του 2021 αλλά και μέχρι τη σύνταξη του παρόντος (23 Φεβρουαρίου 2023) η εταιρεία εξακολουθεί να μην εξυπηρετεί τους όρους των υφιστάμενων δανείων της σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί ικανοποιητική συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες για πλάνο αναδιοργάνωσης για το σύνολο των δανείων της Εταιρείας σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να δοθεί παράταση τόσο στην αποπληρωμή όσο και στη μείωση του ύψους του περιθωρίου».

Με άλλα λόγια… δεν τρέχει και τίποτα. Μπορεί να έχουν να πληρώσουν από το 2016, αλλά καφές και… συμπάθεια με τις τράπεζες… Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι, «η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Starbucks για την πολυετή ανανέωση της συμφωνίας δικαιόχρησης (Franchise Agreement), η οποία ναι μεν έληξε στις 30/5/2022, αλλά έχει ήδη εγγράφως παραταθεί εξαμηνιαίως δύο φορές – έως 30/5/2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί επιτυχώς το προσεχές διάστημα».

Ευτυχώς οι Μαρινόπουλοι αισιοδοξούν

Πάντως, η διοίκηση, στην οποία συμμετέχουν τρεις Μαρινόπουλοι, δηλώνει αισιόδοξη για την επιτυχή ολοκλήρωση των συζητήσεων τόσο με τις πιστώτριες τράπεζες, όσο και με τη Starbucks. Έτσι, συνεχίζει «απρόσκοπτα και επιτυχώς» τη λειτουργία μέχρι σήμερα και μάλιστα μας δίνει και μια γεύση για τις περσινές επιδόσεις (φαντάζομαι ότι θα τις μάθουμε περί το… 2025) αναφέροντας ότι «τα αποτελέσματα και η απόδοση της εταιρείας το 2022 ήταν αρκετά ικανοποιητικά.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά και ξεπέρασαν τα προ-πανδημίας επίπεδα και παράλληλα, βελτίωσαν σημαντικά το EBITDA». Πάντως, για το «φλερτ» που ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα με κυπριακό fund δραστήριο στην ελληνική αγορά, το οποίο θέλει να την εξαγοράσει δεν υπάρχει λέξη. Οπότε ή ναυάγησε η υπόθεση ή θέλει κάποιο καιρό ακόμη μέχρι να «δέσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση