GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΚΚΕ! ΠΡΩΤΟ σε 3 και δεύτερο σε 9 χωριά της Βόρειας Εύβοιας...

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του ΚΚΕ στην Βόρεια Εύβοια με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοι...


Ολοκληρώθηκε η τριήμερη περιοδεία του ΚΚΕ στην Βόρεια Εύβοια με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας. Σε όλες τις συσκέψεις και τις περιοδείες αναδείχθηκε το πολύ θετικό αποτέλεσμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια, η αποφασιστικότητα των φίλων του ΚΚΕ και πολλών εργαζομένων για να δώσουν τη μάχη για την μεγαλύτερη ενίσχυση του κόμματος στις επόμενες εκλογές.

Επιβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι και πολύ σημαντικοί δεσμοί του Κόμματος με τον λαό της περιοχής, ειδικά με τους ρετσινάδες που το ΚΚΕ έχει συμβάλει αποφασιστικά στους αγώνες τους. Στη Βόρεια Εύβοια το ΚΚΕ αναδείχθηκε 1η δύναμη σε 3 χωριά και 2η δύναμη σε 9 χωριά μεταξύ των οποίων τέσσερα (4) «κεφαλοχώρια» (Ωρεοί, Κήρινθος, Αγία Άννα, Βασιλικά). Πραγματοποιήθηκαν μαζικές συσκέψεις στην Κήρινθο-Μαντούδι, στην Ιστιαία, στα Βασιλικά, στην Αιδηψό καθώς και περιοδεία στα δυο μεγάλα συνεργεία ρητινοκαλλιεργητών στο Μαντούδι και στη Σκεπαστή. Ειδικά τα συνεργεία των δασεργατών που εργάζονται στο δάσος υποδέχθηκαν πολύ θερμά το κλιμάκιο του ΚΚΕ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τους πολύχρονους δεσμούς, την αυξημένη εκτίμηση στην πρωτοπόρα δράση του Κόμματος για τον κλάδο των ρετσινάδων – δασεργατών. Επίσης περιοδεία πραγματοποιήθηκε και στην πόλη των Λουτρών Αιδηψού.

Στις περιοδείες συμμετείχαν και οι Βασίλης Παπασωτηρίου και Βαγγέλης Γεωργαντζής υποψήφιοι βουλευτές Εύβοιας του ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του στη μαζική σύσκεψη στην Κήρινθο, μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Σας ευχαριστούμε πολύ και απευθύνουμε θερμό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους της Βόρειας Εύβοιας, τους ρετσινάδες και τους δασεργάτες, τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, του επαγγελματίες της περιοχής, τους νέους και τις νέες που συνέβαλλαν με τη δουλειά και την ψήφο τους στην εκλογική άνοδο του ΚΚΕ.

Είναι σημαντικό γεγονός, η πρωτιά του ΚΚΕ στα χωριά Σκεπαστή, Σπαθάρι και Μετόχι, η δεύτερη θέση που κατέκτησε στα Βασιλικά, Τσαπουρνιά, Γερακιού, Κοκκινομηλιά, Ωραιούς, Κήρινθο, Αγία Αννα, Κεράμεια, το υψηλό ποσοστό και οι χιλιάδες ψήφοι στο Μαντούδι, στην Ιστιαία, στη Βόρεια Εύβοια. Δείχνει τους γερούς δεσμούς του ΚΚΕ με τους ανθρώπους του μόχθου, είναι η βάση για πάρα πέρα ενίσχυση για να δυναμώσει η λαϊκή πάλη.

Δώσαμε μαζί, αποφασιστικά αυτή την εκλογική μάχη και μαζί δίνουμε με αισιοδοξία την επόμενη στις 25 Ιούνη, με περισσότερες δυνάμεις, με μεγαλύτερη μαχητικότητα για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του ΚΚΕ και να γίνει ακόμα πιο δυνατό, να δοθεί απάντηση στον άδικο εκλογικό νόμο που αφαιρεί βουλευτικές έδρες και τα κάθε είδους εκβιαστικά ψευτο-διλλήματα, για να εκλεγεί και πάλι κομμουνιστής βουλευτής.

Γιατί το ΚΚΕ είναι η μοναδική, αποτελεσματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της προσφέρουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όπως έκαναν την προηγούμενη περίοδο.

Ο λαϊκός προβληματισμός και ανησυχία για τα ποσοστά της ΝΔ και την επίθεση που ετοιμάζει η επόμενη κυβέρνηση να μετατραπεί σε απόφαση υπερψήφισης του ΚΚΕ, ώστε να οργανωθεί σε γερές βάσεις ο εργατικός -λαϊκός αγώνας, η αντίσταση και η διεκδίκηση για νέες κατακτήσεις, να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεση, της ανατροπής του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος που καταπατά τις λαϊκές ανάγκες και καταδικάζει το λαό στην ανέχεια και τη φτώχεια, για να ζήσουν οι λαϊκές οικογένειες μια καλύτερη ζωή. Η μαζική συμπόρευση του λαού με το ΚΚΕ είναι ακατανίκητη δύναμη που θα βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις, ενάντια στην μοιρολατρεία που καλλιεργούν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Η καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρειο Εύβοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν ξεχνιέται! Και οι ευθύνες τους επιβάλλεται να καταλογιστούν στην εκλογική αναμέτρηση στις 25 Ιούνη. Να καταγραφεί στην κάλπη ακόμα πιο δυνατά η ακούραστη πάλη του ΚΚΕ στο πλευρό του λαού, για το δικαίωμα δουλειάς των Ρετσινάδων, για σύγχρονο οδικό δίκτυο, για αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της περιοχής, για την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, για όλα τα δικαιώματα.

Ότι κερδήθηκε είναι αποτέλεσμα της εργατικής - λαϊκής πάλης, των κινητοποιήσεων των Ρετσινάδων -Δασεργατών, της αγροτιάς, του λαού της περιοχής, με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή, με το ΚΚΕ πρωτοπόρα δύναμη στο δρόμο του αγώνα και μέσα στη βουλή, η φωνή των εργαζομένων και της νεολαίας, στήριγμα για κάθε πρόβλημα.

Τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ περί αντιπολίτευσης στη ΝΔ δεν περνάνε, δεν θα περάσουν. Όλοι τους είναι συνένοχοι για τα τρία μνημόνια και τα εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τροφοδότησε τη ΝΔ και την έφερε στην κυβέρνηση το 2019. Ως ψευτο-αντιπολίτευση ψήφισε πάνω από το 50% των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 70% και έχουν τεράστιες ευθύνες για το ποσοστό της ΝΔ.

Η άθλια στάση των "τρόλ" που βρίζουν τους εργαζόμενους της Βόρειας Εύβοιας, δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο "προοδευτισμός" του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε μέχρι του σημείου να καλεί τους φασίστες να τον ψηφίσουν, ενώ στις εκλογές του Μάη τροφοδότησε τη ΝΔ με πολλές χιλιάδες ψήφους.

Για ποια αντιπολίτευση μιλάνε;
Παρά τις επιμέρους διαφορές, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό πρόγραμμα, είναι δεσμευμένοι στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, στο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, στα 300 προαπαιτούμενα που στοχεύουν στο τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην καθήλωση των μισθών και των συντάξεων, στη μόνιμη ακρίβεια, την πάρα πέρα εμπορευματοποίηση -υποβάθμιση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας, τη φοροληστεία, που προκαλούν βαριές συνέπειες στην εργατική τάξη, την αγροτιά, τους μικρούς επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες.

Με βάση το κοινό τους πρόγραμμα, τις στρατηγικές τους συγκλίσεις μπορούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση και μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, αλλά επιδιώκουν να κλέψουν τη ψήφο του λαού, των εργαζομένων που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά δεν θα τους περάσει, θα σπάσουν τα μούτρα τους και γι’ αυτό όλοι μας πρέπει να διαθέσουμε σχεδιασμένα όλες μας τις δυνάμεις. ΟΙ δυνατότητες για αύξηση της δύναμης του ΚΚΕ είναι μεγάλες.

Ο κάθε ένας να σκεφτεί καλύτερα ότι τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας! Η επίθεση θα κλιμακωθεί για την ένταση της εκμετάλλευσης και την πάρα πέρα κερδοφορία του κεφαλαίου γιατί αυτή είναι η ανάπτυξη που διαφημίζουν. Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ετοιμάζεται οδυνηρή διευθέτηση στα ελληνοτουρκικά. Αυτά θα διαχειριστεί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι εξελίξεις τονίζουν ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών στις 25 Ιούνη είναι: ή δίνεις συναίνεση στην στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις το ΚΚΕ, τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών -λαϊκών συμφερόντων.

Καλούμε όλους και όλες που τίμησαν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη, να απαντήσουν αποφασιστικά στα ψεύτικα διλήμματα και στους κάθε είδους εκβιασμούς και να επαναλάβουν τη ψήφο τους, να μη χαθεί καμία ψήφος, να ενταχθούν στην προεκλογική δουλειά και να συμβάλλουν στις συζητήσεις με φίλους, συναδέλφους, συγγενείς τους.

Καλούμε όσους εκτιμούν το ΚΚΕ και την πάλη του και δεν κατάφεραν να το εκφράσουν στην κάλπη, να το αποφασίσουν τώρα και τολμηρά να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τη δική τους δύναμη.
Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση