GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ! ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη...

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης, λόγω της υπόθεση...


Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης, λόγω της υπόθεσης κακοποίησης που εκκρεμεί και αφορά την Ελένη Χρονοπούλου.

Υπέρ της άρσης ψήφισαν 19 ευρωβουλευτές, ενώ δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά και καμία αποχή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020».

«Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακρόαση από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων έγινε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία του Αλέξη Γεωργούλη. Βάσει της διαδικασίας, αναμένεται την Τετάρτη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα να ανακοινώσει την ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει την Πέμπτη (1/6).

Ο Αλέξης Γεωργούλης είχε ενημερώσει με επιστολή του ότι επιθυμεί να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατό. Εφόσον αρθεί η ασυλία του, θα μπορέσει να καταθέσει ενώπιον των ανακριτικών αρχών του Βελγίου και να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της καταγγελίας εις βάρος του.

Ο Αλέξης Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και σωματική κακοποίηση εις βάρος της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ελένης Χρονοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση