GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ! Διέρρευσαν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης του Ερντογάν....

Πολλές αλλαγές περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα του Ερντογάν που επικαλείται τουρκική εφημερίδα σε σχέση με όσα είχαν κυκλοφορήσει στα ...


Πολλές αλλαγές περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα του Ερντογάν που επικαλείται τουρκική εφημερίδα σε σχέση με όσα είχαν κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ της χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να μείνει αλώβητος από μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση, εξασφαλίζοντας ακόμα μία κυβερνητική θητεία και πλέον καταστρώνει τα πλάνα του για τα επόμενα πέντε χρόνια αλλά και για τον «Αιώνα της Τουρκίας».

Η ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να γίνει την Παρασκευή ή το Σάββατο και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κυβερνητικό σχήμα και ήδη στα τουρκικά μέσα όπως και στα social media της χώρας έχει ξεκινήσει η ονοματολογία με τις φήμες για το ποιοι μπαίνουν και το ποιοι αποχωρούν να είναι αρκετές.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί η λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα Yeniçağ καθώς από αυτή λείπουν κορυφαία ονόματα των προηγούμενων κυβερνητικών θητειών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε όσα είχαν διαρρεύσει μέχρι σήμερα.

Αίσθηση προκαλεί πως απουσιάζουν τα ονόματα των Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Χουλουσί Ακάρ αλλά και του Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Οι συγκεκριμένοι πρώην υπουργοί σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα δεν αναλαμβάνουν κάποιο υπουργείο ή κάποια θέση αντιπροέδρου ωστόσο δεν αποκλείεται να έχουν υποβαθμιστεί σε κάποιον άλλον ρόλο του νέου κυβερνητικού σχήματος. Η λογική πίσω από τη λίστα είναι η αναβάθμιση ατόμων της εμπιστοσύνης του Ερντογάν.

Αυτό που φαίνεται να έχει «κλειδώσει» είναι η αναβάθμιση του Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Ωαίσθηση προκαλεί ο «παραγκωνισμός» του Σοϊλού, αλλά και ο διάδοχός του καθώς τη θέση του αναμένεται να πάρει ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν.

Επίσης σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα τα «ανατολίτικα παζάρια» που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αντάλλαγμα τη στήριξή του ο υποψήφιος που κατέλαβε την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Σινάν Ογάν, είχαν αποτέλεσμα καθώς αναλαμβάνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Εκτάκτων Αναγκών και Καταστροφών.

Υπενθυμίζεται πως κόμματα της ακροδεξιάς και εθνικιστικής συμμαχίας ΑΤΑ που είχαν στηρίξει τον Ογάν είχαν καταγγείλει πως ο Τούρκος πρόεδρος του είχε τάξει κάποια κυβερνητική θέση για τη στήριξή του.

Το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να αναλαμβάνει ο Τζεβντέτ Γιλμάζ αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), ο οποίος ήταν ήδη αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα.

Όσον αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυτό θα το αναλάβει ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, προσωρινός αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, πρώην αρχηγός του τουρκικού στρατού ξηράς πλέον μέλος του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας.

Η Yeniçağ επικαλείται πληροφόρηση από το παρασκήνιο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αναλυτικά η λίστα που δημοσίευσε η εφημερίδα Yeniçağ
Αντιπρόεδρος: Φαχρετίν Κοτζά
Αντιπρόεδρος: Μεχμέτ Σιμσέκ
Υπουργός Δικαιοσύνης: Μουσταφά Σεντόπ
Υπουργός Εργασίας: Ρουχί Ερσόι
Υπουργός Εξωτερικών: Ιμπραήμ Καλίν
Υπουργός Υγείας: Κιοκσάλ Χαμζάογλου
Υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης: Μεχμέτ Οζχασεκί
Υπουργός Ενέργειας και Εθνικών Πόρων: Μελίχ Χαν Μπιλγκίν
Υπουργός Νεότητας και Αθλητισμού: Ενές Εμίνογλου
Υπουργός Οικονομικών: Τζεβντέτ Γιλμάζ
Υπουργός Εσωτερικών: Χακάν Φιντάν
Υπουργός Παιδείας: Ερχάν Αφγιοντζού
Υπουργός Εμπορίου: Ριφάτ Χισαρτζικλιόγλου
Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας: Τεμέλ Κοτίλ
Υπουργός Γεωργίας: Ιμπραήμ Γιουμακλί
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Ουμίτ Ντουντάρ
Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών: Μουσταφά Ιλιτζαλί
Υπουργός Πολιτισμού: Μουσταφά Ντεστιτζί
Υπουργός Τουρισμού: Μεντερές Τουρέλ
Υπουργός Οικογένειας: Κουμπρά Γκιουράν Γιγιτμπασί
Υπουργός Δασοκομίας και Υδάτων: Μεχμέτ Ακίφ Μπαλτά
Υπουργός Μετανάστευσης και Εκτάκτων Αναγκών και Καταστροφών: Σινάν Ογάν

Άλλα δημοσιεύματα πάντως ή λίστες που έχουν διαρρεύσει συντηρούν εντός κυβερνητικού σχήματος τον Σουϊλεμάν Σοϊλού είτε ως υπουργό Εσωτερικών, είτε σε θέση αντιπροέδρου, ενώ και ο Χουλουσί Ακάρ παραμένει στο υπουργείο Άμυνας. Ερωτηματικό αποτελεί τι θα συμβεί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση