GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΩΣ γίνεται η ΘΕΣΜΙΚΗ νοθεία στις ελληνικές εκλογές...

Omadeon Νοθεία σε ελληνικές εκλογές υπήρξε και στο παρελθόν, π.χ. στην...

Omadeon
Νοθεία σε ελληνικές εκλογές υπήρξε και στο παρελθόν, π.χ. στην... περιβόητη «βία και νοθεία» του 1961, όταν «ψήφισαν και τα δέντρα», αλλά… ποτέ δεν σταμάτησε να συμβαίνει, μέχρι και σήμερα.

Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι σήμερα η νοθεία είναι ανύπαρκτη (ή σχετικά σπάνια και αμελητέα) αλλά… πλανάται οικτρά. Στην πραγματικότητα, η εκλογική νοθεία στην Ελλάδα είναι… θεσμική συνήθεια, οργανωμένη κυρίως από τα υψηλώτερα κυβερνητικά κλιμάκια της δεξιάς, χωρίς να εξαιρούνται και κάποιοι «αριστεροί» απατεώνες, όπως ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα Γιώργος Βαιόπουλος, που… πιάστηκε προ ημερών «με τη γίδα στην πλάτη»:

Καρδίτσα: Αυτός είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στα χέρια των Ρομά

Εκλογές 2023 – Καρδίτσα: Απόπειρα χρηματισμού υπέρ υποψηφίου – Πέντε συλλήψεις

Πέντε συλλήψεις για απόπειρα νοθείας χθες Σάββατο 20 Μαΐου σε περιοχή της Καρδίτσας από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό δεν ήταν ούτε «μεμονωμένο περιστατικό», ούτε κάτι που …απαλλάσει τη ΝΔ από την… μεγαλύτερη μαζική νοθεία στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου 2023! Ο πονηρός πολιτικάντης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαιόπουλος μάλλον «χάλασε τη σούπα» που… σερβιρίστηκε σχεδόν απροκάλυπτα, μπροστά στα μάτια όλων μας, αρκεί να εξετάσουμε κάποια «σκληρά» δεδομένα με ανοιχτό μυαλό και αμείλικτη λογική.

Ας ξεκινήσουμε, εξετάζοντας ένα… ελληνικό παράδοξο που θα έπρεπε να μας είχε προβληματίσει εδώ και καιρό, διότι είναι μπροστά στα μάτια μας, αλλά… οι περισσότεροι δεν το βλέπουμε: -Η Ελλάδα είναι, ίσως, η μόνη χώρα όπου οι εγγεγραμμένοι στις εκλογές είναι πολύ περισσότεροι από τα υπαρκτά ΑΦΜ. Σε πολλές άλλες χώρες το αντίθετο ισχύει (και το πιο λογικό)…

Παρόλο που το πλήθος των ΑΦΜ είναι περίπου 6,5 εκατομμύρια, μαζί με ανήλικους και… περίπου ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς με άδεια εργασίας (που δεν ψηφίζουν), οι «εγγεγραμμένοι» στις εκλογές π.χ. του 2023 ήταν 9.932.761, ενώ ακόμη και οι «συμμετέχοντες» ήσαν 6.051.211 (σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπ.Ες.)… δηλαδή (ακόμη κι αυτοί) πολύ περισσότεροι από όσους θα ήταν λογικό να έχουν συμμετάσχει: Αφαιρέστε ανήλικους και αλλοδαπούς εργαζόμενους (όλοι μαζί πολύ παραπάνω από 1 εκατομμύριο) και θα δείτε αμέσως το πρόβλημα. (Υπάρχουν επίσης και ορισμένοι κάτοχοι ΑΦΜ που στερήθηκαν το εκλογικό τους δικαίωμα λόγω κάποιας ποινής, αλλά… ας τους θεωρήσουμε αμελητέους, παρόλο που έτσι το πρόβλημα χειροτερεύει…)

Κοντολογίς, μιλάμε για μια… δεξαμενή νοθείας, όπου όσοι ψήφισαν είναι πολύ περισσότεροι από όσους κανονικά θα έπρεπε να ψηφίζουν (με βάση το ΑΦΜ και όσα εξηγήσαμε πιο πριν)… μια δεξαμενή πλεοναζόντων «ψηφοφόρων» που είναι πάντα διαθέσιμοι σε κάθε πολιτικάντη που… πληρώνει κάποιους (π.χ. φτωχούς Ρομά, υποκοσμιακούς, παρακρατικούς κ.ά.) για να τον ψηφίσουν παράνομα, έναντι κάποιας αμοιβής (ή άλλου ανταλλάγματος).

Εξού και τα.. «197 Δελτία Ταυτότητας» που βρέθηκαν στους συλληφθέντες… πληρωμένους «ψηφοφόρους» του άτυχου… απατεώνα πολιτικάντη που «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη». Όμως, για να χρησιμοποιηθούν αυτά τα (πλαστά;) δελτία ταυτότητας στο να ψηφίσουν οι «ψηφοφόροι» σε πραγματικά εκλογικά τμήματα… δεν αρκούν μόνο αυτά! Χρειάζεται και συνεργία ανώτερων κύκλων εξουσίας, για να καταστήσουν τον «ψηφοφόρο» νομιμοφανή

Η πιο απλή… «παραδοσιακή» νοθεία χρησιμοποιούσε πραγματικές ταυτότητες πραγματικών ψηφοφόρων, που πληρώνονταν από κάποιον για να τον ψηφίσουν, πουλώντας το πραγματικό τους εκλογικό δικαίωμα. Όμως αυτη η παλιά μορφή νοθείας είναι ξεπερασμένη. Υπάρχουν τώρα χειρότερα (και πιο μαζικά) είδη νοθείας, χάρις στη… σύγχρονη τεχνολογία(!) με βάση την έκδοση «ειδικού εκλογικού αριθμού» χωρίς το αντίστοιχο πραγματικό ΑΦΜ. Θέλετε απόδειξη γι αυτό; -ΟΚ, σκεφτείτε τη δεξαμενή νοθείας που εξηγήσαμε πιο πριν. Αυτή η «δεξαμενή νοθείας» απλά δεν θα μπορούσε να υπάρξει, αν όλη-κι-όλη η νοθεία αφορούσε αποκλειστικά φτωχούς ανθρώπους (π.χ. Ρομά) που πουλάνε το πραγματικό τους εκλογικό δικαίωμα, διότι…

  • Αν αφαιρέσουμε από το πλήθος των 6,5 εκατομμυρίων ΑΦΜ τον αριθμό των ανήλικων, αλλοδαπών κλπ. τότε οι συμμετέχοντες στις πρόσφατες εκλογές έπρεπε να είναι πολύ λιγότεροι από τα 6 εκατομμύρια που δίνει ως «συμμετέχοντες» στις εκλογές το Υπ.Εσ. και η διαφορά αυτή είναι τεράστια, ακόμη πιο μεγάλη αν υπολογίσουμε κάποια πραγματική αποχή (όχι την «πλασματική» αποχή που προκύπτει από τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό 9,9 εκατομμυρίων «εγγεγραμμένων»). Είναι, όπως είπαμε, μια… κανονική δεξαμενή νοθείας με πάνω από μισό εκατομμύριο πλαστές ψήφους, για τις οποίες… υπεύθυνη είναι η ανώτερη εξουσία, που τις ανέχεται και τις υποθάλπτει εσκεμμένα. (Τα παράπονά σας στον κ. Πιερρακάκη και στον… γνωστό «τσεκουράτο» υπουργό).

Στο μεταξύ, οι καταγγελίες για νοθεία στις ελληνικές εκλογές της 21/5/2023 πληθαίνουν. Εκτός από διαμαρτυρίες και δηλώσεις επώνυμων προσώπων (π.χ. Μ. Χρυσοβελώνη: «Πρέπει να διερευνηθεί ενδεχόμενη εκλογική νοθεία») πολλοί απλοί πολίτες διαπιστώνουν… φουσκωμένο αριθμό ψήφων, σε εκλογικά κέντρα με πολύ μικρότερο αριθμό νόμιμα εγγεγραμμένων κατοίκων. Π.χ. (λέει ένας φίλος)

151,000 έβγαλε η απογραφή του 2021 στον νομό Σερρών, 185,000 μαζί με τους ετεροδημότες και κάτω των 18 ετών, αλλά ψήφισαν 212,000 !!!!!!

(Αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων έγιναν. Συχνά βρίσκεις ψηφίσαντες πολύ περισσότερους από τους πραγματικούς κατοίκους. Στην Καρδίτσα επίσης βρέθηκαν πολλά τέτοια κρούσματα…)

Ίσως επανέλθω με πολλά τέτοια παραδείγματα, αλλά θα συνεχίσω με τις εξής… δυσάρεστες διαπιστώσεις:

Η μαζική νοθεία στις εκλογές της 21/5/2023 (και ωφέλησε πρωτίστως τη ΝΔ) δεν αποκλείεται να έφερε σε δύσκολη θέση κάποια άλλα κόμματα, που πιο παλιά συμμετείχαν στη… συν-εκμετάλλευση της «δεξαμενής νοθείας» (που τεκμηριώθηκε προηγουμένως) και τώρα… δυσκολεύονται να παραδεχτούν την πλήρη αλήθεια, διότι τότε θα εκτεθούν. Δεν το θεωρώ σίγουρο αλλά… πολύ πιθανό, σε αρκετό βαθμό ώστε να μην εμπιστεύομαι κανένα μεγάλο κόμμα.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι αδικήθηκαν κάποια μικρά κόμματα που (λόγω της νοθείας) κρατήθηκαν έξω από τη Βουλή, ωφελώντας έτσι αυτομάτως το πρώτο κόμμα, λόγω του ορίου 3% για είσοδο στη Βουλή (ένα απαράδεκτο, τελείως αντιδημοκρατικό και αδικαιολόγητο εκλογικό όριο για τη σημερινή εποχή), διότι ακόμη και χωρίς νοθεία…

👉ΟΛΕΣ οι ψήφοι σε κόμματα εκτός Βουλής (=κάτω από 3%) προσθέτουν έδρες σε κόμματα εντός Βουλής (ιδίως τα μεγάλα).

Π.χ. αν 10% των ψήφων πάνε σε κόμματα εκτός Βουλής, τα μεγάλα (κυρίως) κόμματα αρπάζουν 30 έδρες! 👉ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ το πολύ προσεκτικά, πριν ψηφίσετε κόμμα που ξέρετε ότι είναι απίθανο να μπει στη Βουλή. (Το ότι ξαφνικά εμφανίστηκαν πολλά νέα κόμματα είναι σκόπιμο). Το ίδιο ισχύει για άκυρα, λευκά ή αποχή: ΟΛΑ ωφελούν τα μεγάλα κόμματα.

____________________

Η αφήγηση μιας φίλης, από τις εκλογές της 21/5/2023:

«…Ήμουν εκλογική αντιπρόσωπος και είδα τη διαδικασία. Έβαλε σημαδεμένο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ως έγκυρο στην καλπη. Και όταν τη ρώτησα μου απάντησε ότι μπορεί να είναι και δικό της 💄τι δουλειά είχε το δικό της κραγιόν πάνω στο ψηφοδέλτιο; «Ναι, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι απάντηση αυτή» της είπα. Και τότε με παρέπεμψε σε μια διαδικασία στην οποία θα πρέπει εγώ να καταγγείλω το υπ’αριθμ. τάδε ψηφοδέλτιο του τάδε εκλογικού τμήματος.Και θα το κάνω. Και ποιος δεν μου λέει εμένα ότι οι αμέτρητες φορές που πήγε να βοηθήσει γέρους μέσα στο παραβάν δεν ήταν μιλημένες από πριν; Με αυτό θέλω να πω ότι μπορείς να «κλέψεις» κάτι σε όλα τα εκλογικά τμήματα . Πιο δύσκολα ίσως στην κάλπη , αλλά πολύ πιο εύκολα στη Singular Logic, εβραϊκή εταιρεία κολλητού του Κούλη, η οποία είχε πέσει χθές. Και γιατί δεν λειτούργησε η ψηφιακή μαλακια του Πιερακάκη;… Απορώ, τα κόμματα δεν είχαν πρόβλημα; Πώς μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να βγάζει αποτελέσματα εθνικών εκλογών; Πώς το επιτρέπουν; Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ψήφοι ΝΔ ήταν «αρμονικά» διασκορπισμένοι ολούθε στη χώρα. Επιπλέον πρώτη φορά στα χρονικά η Κρήτη έγινε μπλε. Και όχι από έναν χαρισματικό ή λαοφιλή ηγέτη, αλλά από ένα άνοιωθο μπαστάρδι που δεν γεμίζει ούτε αίθουσα…»

______________________

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Το τεχνητό φούσκωμα του αριθμού ψηφοφόρων που τροφοδοτεί τη «δεξαμενή νοθείας» (όπως αναλύθηκε προηγουμένως) πολύ πιθανώς ξεκίνησε από ένα άλλο κρατικό ελληνικό συμφέρον: Τον αριθμό εδρών στο Ευρω-κοινοβούλιο! Διότι, όσο περισσότερους ψηφοφόρους έχει μία χώρα της ΕΕ, τόσο περισσότερες έδρες δικαιούται στην Ευρωβουλή. Ταυτόχρονα, αυτό το φούσκωμα επέτρεψε και νοθείες με πολύ πιο εύκολο και μαζικό τρόπο από την «κλασσική νοθεία» της… πώλησης πραγματικών εκλογικών δικαιωμάτων (από φτωχούς Ρομά κ.ά.) …σε συνδυασμό, τώρα πια, με την ανεξέλεγκτη αποκλειστική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας για τις εκλογές από μόνο μία ιδιωτική εταιρεία, τη Singular Logic.
  2. Οι ομογενείς του εξωτερικού που δικαιούνται ψήφο έχουν κι αυτοί ΑΦΜ και πολλές υποχρεώσεις λόγω ελληνικής υπηκοότητας κι έτσι δεν αποτελούν εξαίρεση σε όσα αναλύθηκαν προηγουμένως. Παρόλ’ αυτά, ενδέχεται να προσφέρονται για μεθοδεύσεις νοθείας πολύ περισσότερο από μόνιμους κατοίκους Ελλάδας. (Στο θέμα αυτό ίσως επανέλθω εκτενέστερα).
  3. Ειρήσθω εν παρόδω (νεοελληνιστί… μπερδεουαίη, κατά το αγγλικό «by the way») στην Ιταλία τέτοια… μαφιόζικα κόλπα εκλογικής νοθείας δεν υπάρχουν! διότι εκεί κάθε πολίτης έχει έναν και μοναδικό αριθμό, που ισχύει για όλες τις υποχρεώσεις και δραστηριότητές του, ανεξαιρέτως! Δεν υπάρχουν «ειδικοί εκλογικοί αριθμοί» στις εκλογές, διαφορετικοί από το ΑΦΜ. Φυσικά δεν ψηφίζουν όλοι οι κάτοχοι αυτού του «μοναδικού αριθμού», αλλά δεν υπάρχουν άλλοι αριθμοί για τις εκλογές και άλλοι αριθμοί για άλλες δραστηριότητες, άρα δεν υπάρχει καν η δυνατότητα για την κρυφή μαζική εκλογική νοθεία που μαστίζει την Ελλάδα χωρίς να την αντιλαμβανόμαστε.
  4. Ξέρω βέβαια… ότι πολλοί από εσάς αντιτίθεστε με πάθος στη θέσπιση ενός ενιαίου και μοναδικού «προσωπικού αριθμού» (όπως εκείνου της Ιταλίας) διότι φοβάστε την επέλαση του «Μεγάλου Αδελφού». Ίσως έχετε κάποιο δίκιο, αλλά…τουλάχιστον φροντίστε να σκέπτεστε λογικά, με εγρήγορση για δεδομένα μπροστά στα μάτια σας, διότι αυτή η εγρήγορση είναι, τελικά, η μόνη αποτελεσματική άμυνα ενάντια σε κάθε Μεγάλο Αδελφό (ή… Νονό).
  5. Το πολιτικό και εκλογικό σύστημα της Ιταλίας είναι, πάντως, μακράν καλύτερο, αδιάβλητο και δημοκρατικότερο του δικού μας. Εκτός του «προσωπικού αριθμού» (που αποτρέπει νοθείες) υπάρχουν και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά, που καθιστούν κάθε νοθεία πρακτικά αδύνατη: Π.χ. τα ψηφοδέλτια δεν διανέμονται από τα κόμματα, αλλά από τις δημοτικές αρχές, και περιλαμβάνουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο (που είναι αδύνατον να πλαστογραφηθεί ή να «σημαδευτεί») όλα μαζί τα κόμματα. Για τις επιλογές τους οι ψηφοφόροι υποχρεούνται να χρησιμοποιούν ειδικά… φωσφορίζοντα μολυβάκια που διανέμονται από τις αρχές. Φυσικά όλα αυτά διασταυρώνονται από ελέγχους. Δείτε ένα ψηφοδέλτιο στην εικόνα που ακολουθεί:

Ένα δείγμα ιταλικού ψηφοδέλτιου:

(με ευχαριστίες στην καλή φίλη Γεωργία Γκαρδαλίνου -πρώην κάτοικο Ιταλίας- για πολύτιμη σχετική ενημέρωση).

2 σχόλια

  1. Εμενα παντως,πολυ με παραξενεψαν οι 197 ταυτοτητες που υποτιθεται τις καρατουσαν απο αυτον που θαψηφιζε ως εχεγγυο.Και πώς θα ψηφιζανε ρε μαγκες;Επισης εκτος απο νοθεια,υπαρχει και η βια,οπως την ειδατε στην κρατικοδιαιτη ασφαλιστικη του Αδωνι,και αλλες που δεν ειδατε.Επισης η ηθικη αποστασια,οπως αυτη του Κουτσουμπα που θεωρησε τον Τσιπρα τον χειροτερο [και απο τον εργατοφονια Χατζηδακη.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν αναφέρετε την πολύ μεγαλύτερη νοθεία της singular logic ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση