GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΤΩΝΤΑΣ επί πτωμάτων! ΒΟΥΛΙΑΞΕ στα κέρδη (από την υφαρπαγή περιουσίων) η Intrum...

Με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και ειδικά των επιχειρήσεων μίλησε από το Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής της...


Με τα καλύτερα λόγια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και ειδικά των επιχειρήσεων μίλησε από το Φόρουμ των Δελφών ο επικεφαλής της Intrum Γ. Γεωργακόπουλος.

Κάτι τέτοιο μόνο εντύπωση δεν πρέπει να προξενεί, καθώς ο global head of Servicing and Managing Director της Intrum, ηγείται μιας εταιρίας η οποία -πατώντας επί πτωμάτων- κατάφερε τα τελευταία χρόνια, και ειδικά περυσι, να παρουσιάσει εντυπωσιακά αποτελέσματα επί μιας δραστηριότητας η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η καταστροφή της πολυβασανισμένης ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει εντυπωσιακή δραστηριότητα, ότι ο τζίρος είναι στο απόγειό του φέτος και ότι η Ελλάδα έχει την ισχυρότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. «Η δυναμική της ελληνικής οικονομίας έχει ξεκλειδώσει. Ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων είναι ο ισχυρότερος που έχουμε δει και το ΑΕΠ έχει ισχυρή ανάπτυξη. Η ελληνική οικονομία είναι στη σωστή κατεύθυνση, και οι συμμετέχοντας στην ελληνική οικονομία έχουν εμπιστοσύνη σε αυτή και υψηλές προσδοκίες». Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπάρχει κινητικότητα τόσο από Ελληνες όσο και από ξένους επενδυτές, η οποία θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Δεν θα μπορούσε να έχει και διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, καθώς η Intrum -μία από τις πιο επιθετικές στη στρατηγική τους εταιρίες διαχείρισης δανείων- υπερδιπλασίασε τα κέρδη της, από 39.438.000 ευρώ το 2021 σε 84.452.000 ευρώ το 2022, δηλαδή κατέγραψε αύξηση 119%. Στο τέλος του 2022 η Intrum Hellas διαχειριζόταν περισσότερες από 1.200.000 υποθέσεις που αφορούν περισσότερους από 700.000 δανειολήπτες, συνολικού ύψους απαιτήσεων 58,9 δισ. ευρώ και λογιστικής αξίας 24.900.000 ευρώ. Οι πρακτικές των servicers όπως η Intrum είναι γνωστές και οι καταγγελίες καταγεγραμμένες ακόμα και από την ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων: παραπλάνηση των δανειοληπτών, παράλογες απαιτήσεις, δυσφήμιση των δικηγόρων, υφαρπαγή περιουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση