GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΕΙΜΑΙ sapiosexual!» ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ η Σοφί Μαρσό για τη σεξουαλική της ζωή...

Η Γαλλίδα ηθοποιός μίλησε για την προσωπική της ζωή σε συνέντευξή της στη Libération και προκάλεσε αίσθηση. Εξήγησε ότι είναι «σαπιόφιλη», χ...


Η Γαλλίδα ηθοποιός μίλησε για την προσωπική της ζωή σε συνέντευξή της στη Libération και προκάλεσε αίσθηση. Εξήγησε ότι είναι «σαπιόφιλη», χρησιμοποιώντας έναν σχετικά νέο όρο στον τομέα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι σαπιόφιλοι ή ευφυλάγνοι θα πουν ότι διεγείρονται σεξουαλικά από το μυαλό και τη διορατικότητα ενός άλλου ατόμου.

Οι sapiosexuals -noosexuals ή euphyiolagnoi είναι δύο ακόμα πιθανές αποδόσεις του όρου με ελληνικές ρίζες- είναι μια κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν την ευφυΐα και το ανθρώπινο μυαλό γενικότερα ως το πιο ερωτικό χαρακτηριστικό στο αντίθετο φύλο. Ο όρος προέρχεται από τη λατινική λέξη sapiens, που σημαίνει σοφός, λογικός, συνετός, και τη λέξη sexual, που σημαίνει σεξουαλικός.

Τα προκαταρκτικά
Εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως σαπιόφιλοι θα πουν ότι διεγείρονται σεξουαλικά από το μυαλό και τη διορατικότητα ενός άλλου ατόμου. Ως προκαταρκτικό, ένας διανοούμενος αναζητά τις συζητήσεις που αγγίζουν, ενδεικτικά, τον τομέα της Φιλοσοφίας ή της Ψυχολογίας.

Η Γαλλίδα ηθοποιός διαβεβαίωσε ότι «όλα είναι καλά» στην καρδιά της, χωρίς να πει κάτι περισσότερο για την ερωτική της ζωή. Η Σοφί Μαρσό είχε σχέσεις με τον Πολωνό σκηνοθέτη Αντρέι Ζουλάνσκι, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον Βίνσεντ, που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1995, και με τον Αμερικανό παραγωγό Τζιμ Λέμλι, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, την Ζουλιέτ, η οποία γεννήθηκε το 2002 .

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Photo: Instagram

Η ομορφιά ξεθωριάζει
«Από τότε που ήμουν 13 ετών, σε όλα τα άρθρα για μένα υπάρχει αναφορά στο σώμα μου», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της. «Είναι αδύνατη, δεν φοβάται τα γηρατειά, είναι έξυπνη για την ηλικία της… Είναι πάντα το ίδιο ερώτημα: Είναι πια συμπαθής ή όχι;» θα πει.

«Σημαίνει ότι είμαστε εκεί για να αρέσουμε, ότι το σώμα μας είναι το διαβατήριό μας και ότι αν δεν ικανοποιούμε τα κριτήρια που μας έχουν επιβληθεί, μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ άβολα για μας», τόνισε.

Για τη Σοφί Μαρσό, η ομορφιά «ξεθωριάζει», αλλά δεν θέλει να περνάει τον χρόνο της με εμμονές σχετικά με την εμφάνισή της. Δεν θέλει να κυνηγάει την αιώνια νεότητα, αλλά ούτε και την αιώνια ομορφιά.

Ήταν μόλις 14 ετών
Η Μαρσό ξεκίνησε την καριέρα της το 1980 σε ηλικία 14 ετών με την οικογενειακή κωμωδία «Το πρώτο μου πάρτι» (La Boum) του Κλοντ Πινό, η οποία έγινε τεράστια επιτυχία. Και τρία χρόνια αργότερα κέρδισε το βραβείο Σεζάρ (το γαλλικό Όσκαρ) για την «πιο υποσχόμενη ηθοποιό». Το 1984, έπαιξε έναν απαιτητικό ρόλο στην ταινία Fort Saganne (1984), στο πλευρό του Ζεράρ Ντεπαρτιέ και της Κατρίν Ντενέβ, ενώ την ίδια χρονιά συμπρωταγωνίστησε με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό στην κωμωδία «Ο πολυγαμικός» (Joyeuses Pâques).

Η παγκόσμια φήμη της ήρθε τη δεκαετία του 1990 με το ρόλο της πριγκίπισσας Ιζαμπέλ της Γαλλίας στο έπος του Μελ Γκίμπσον, «Braveheart» (1995), το οποίο προτάθηκε για 10 βραβεία Όσκαρ και κέρδισε πέντε (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, κινηματογραφίας, ηχητικών εφέ, μακιγιάζ).

Μετά από αυτή την επιτυχία, το 1999, η Σοφί Μαρσό εμφανίστηκε στις ταινίες «Όνειρο θερινής νυκτός» και «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός», ως Ηλέκτρα Κινγκ, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

Τρεις δυσάρεστα γεγονότα τη σημάδεψαν. Ο Αντρέι Ζουλάνσκι πέθανε από καρκίνο το 2016, η μητέρα της το 2017 και ο πατέρας της το 2020 (οι γονείς της είχαν χωρίσει όταν η Σοφί ήταν εννέα ετών).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση