GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΑΠΟΚΟΣΜΟ» ΒΙΝΤΕΟ! ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΠΝΟΥ και νέφος σκέπασε το Άγαλμα της Ελευθερίας και όχι μόνο...

Επικίνδυνος κρίνεται ο αέρας στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον και αυτό οφείλεται στις πυρκαγιές στον Καναδά. Συγκεκριμένα, στο Κεμπέκ ξέσπα...


Επικίνδυνος κρίνεται ο αέρας στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον και αυτό οφείλεται στις πυρκαγιές στον Καναδά. Συγκεκριμένα, στο Κεμπέκ ξέσπασαν 160 εστίες φωτιάς και η μυρωδιά του καπνού έχει φθάσει ως τις ΗΠΑ. Οι ειδικοί στον Καναδά αναφέρουν ότι ήταν η πιο ζεστή και ξηρή άνοιξη, ενώ το καλοκαίρι αναμένεται εξίσου δύσκολο. Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αρχές προειδοποιούν τον κόσμο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ενα απόκοσμο, έως και δυστοπικό θα έλεγε κανείς, σκηνικό αντικρύζουν αυτές τις μέρες οι Νεοϋορκέζοι, κι όχι μόνο.

Αιτία αποτελεί ο καπνός που έρχεται από τα εκατοντάδες πύρινα μέτωπα στον ανατολικό Καναδά, ο οποίος έχει μεταφερθεί νότια, καλύπτοντας τη Νέα Υόρκη και προκαλώντας συναγερμό από τη Μινεσότα έως τη Μασαχουσέτη.

Ενδεικτικό είναι πως και στα πέντε διαμερίσματα της πόλης της Νέας Υόρκης καταγράφηκε κατακόρυφη αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τα επίπεδά της στην ποιότητα του αέρα να θεωρούνται ανθυγιεινά για τους ανθρώπους και να υπερβαίνουν σημαντικά τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους, κυρίως όσους πάσχουν από αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα, να περιορίσουν τον χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους, με την υπηρεσία προστασίας του Περιβάλλοντος να εκδίδει οδηγίες.

Εκτός όμως από τη Νέα Υόρκη, εκατομμύρια άνθρωποι των μεσοδυτικών πολιτειών κινδυνεύουν από την επιβαρυμένη ατμοσφαιρική ρύπανση, με τις οδηγίες για προφύλαξη λόγω της κακής ποιότητας του αέρα να ισχύουν στη νοτιοανατολική Μινεσότα, σε τμήματα του Μίσιγκαν και σε περιοχές του Ουισκόνσιν.

Οι πυρκαγιές στη καναδική επαρχία της Νέας Σκοτίας που ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, διαδέχονται εκείνες του Μαΐου που σάρωσαν τη δυτική επαρχία Αλμπέρτα, απανθρακώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Μέχρι την Κυριακή, πάνω από 120.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τις εστίες τους στο Χάλιφαξ, την πρωτεύουσα της Νέας Σκωτίας, αλλά και από άλλες περιοχές της επαρχίας, ενώ 3,3 εκατομμύρια εκτάρια δασικής γης, εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτήρια είχαν γίνει στάχτη. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση