GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ των Ουκρανών! ΠΟΛΩΝΟΙ μισθοφόροι μπήκαν και πολέμησαν σε ρωσικό έδαφος...

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι, κατά την εισβολή στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, μισθοφόροι του αποκαλούμενου Σώματος Πολωνών Εθελοντών...


Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι, κατά την εισβολή στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, μισθοφόροι του αποκαλούμενου Σώματος Πολωνών Εθελοντών πολέμησαν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Πολωνοί μισθοφόροι (φωτογραφία, επάνω, από Polski Korpus Ochotniczy) συμμετείχαν στις πρόσφατες επιδρομές στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Σώμα Πολωνών Εθελοντών
Ειδικότερα, χθες Κυριακή, οι ιστότοποι Polsatnews.pl και Wprost.pl μετέδωσαν ότι στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων πολέμησαν μισθοφόροι του αποκαλούμενου Σώματος Πολωνών Εθελοντών.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνται αναρτήσεις της ομάδας στο Telegram και ένα βίντεο που φέρεται ν’ απεικονίζει ενόπλους καθ’ οδόν προς το Μπέλγκοροντ.

Το Σώμα Πολωνών Εθελοντών ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και αρχικά πολέμησε στο πλευρό του ουκρανικού στρατού ως ανεξάρτητη μονάδα αποτελούμενη αποκλειστικά από Πολωνούς.

Στη συνέχεια όμως συμμετείχε σε επιχειρήσεις μαζί με το φιλοουκρανικό Σώμα Ρώσων Εθελοντών, το οποίο εξαπολύει επιθέσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των Πολωνών που συμμετείχαν στις επιθέσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Απώθησαν την εισβολή
Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν χθες Κυριακή, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό τους, την εισβολή μιας ομάδας φιλοουκρανών «δολιοφθορέων», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας.

Λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε ότι διεξάγονταν μάχες στη μεθοριακή πόλη Νόβαγια Ταβολζάνκα.

Σύμφωνα με τον Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ, οι δράστες είναι Ρώσοι που μάχονται στο πλευρό των Ουκρανών και έχουν αιχμαλωτίσει δύο στρατιώτες, προτείνοντας να τους ανταλλάξουν για μια συνάντηση μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση