GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΙΣ ΗΠΑ! ΕΣΚΑΣΕ νέο μεγάλο σκάνδαλο στον χώρο των κρυπτονομισμάτων...

Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο προκαλεί αναταράξεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς, μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, στο στόχασ...


Ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο προκαλεί αναταράξεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς, μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX, στο στόχαστρο μηνυτήριας αναφοράς της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) βρίσκεται η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, που ελέγχεται, μεταξύ άλλων, για αθέμιτες πρακτικές με τα κεφάλαια πελατών.

Η Binance και ο διευθύνων σύμβουλός της, Τσάνγκπενγκ Τσάο λειτουργούσαν ένα «δίκτυο εξαπάτησης» που περιελάμβανε την τεχνητή διόγκωση του όγκου συναλλαγών του ανταλλακτηρίου και την εκτροπή περιουσιακών στοιχείων πελατών, ανακοίνωσε σήμερα η SEC.

Η ελεγκτική αρχή υπέβαλε μήνυση κατά της Binance και του Τσάο για αποτυχία στον αποκλεισμό των Αμερικανών πελατών από την πλατφόρμα και για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με τους ελέγχους εποπτείας της αγοράς, καθώς και για τη λειτουργία ενός ανεπίσημου χρηματιστηρίου αξιών.

Η καταγγελία της SEC, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον, αναφέρει επίσης ότι η Binance και ο Τσάο ελέγχουν κρυφά τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών, κάτι που τους επιτρέπει να αναμειγνύουν κεφάλαια πελατών με κεφάλαια της εταιρείας και να εκτρέπουν κεφάλαια πελατών, καθώς και ότι η Binance δημιούργησε ξεχωριστές εταιρικές οντότητες στις ΗΠΑ «στο πλαίσιο ενός περίπλοκου σχεδίου για να αποφύγει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί κινητών αξιών των ΗΠΑ».

Η SEC ισχυρίστηκε επίσης ότι τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2022, η Sigma Chain, μια εμπορική εταιρεία που ανήκει και ελέγχεται από τον Τσάο ασχολήθηκε με συναλλαγές ξεπλύματος που διόγκωσαν τεχνητά τον όγκο συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα Binance US.

«Ισχυριζόμαστε ότι Τσάο και Binance ενεπλάκησαν σε ένα εκτεταμένο δίκτυο εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφέροντος, έλλειψης διαφάνειας και υπολογισμένης αποφυγής του νόμου», δήλωσε ο πρόεδρος της SEC, Γκάρι Γκένσλερ.

Η Binance δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό των κατηγοριών. Σε ένα tweet, ο Τσάο δήλωσε ότι η Binance θα εκδώσει απάντηση μόλις εξετάσει την καταγγελία της SEC και είπε ότι η ομάδα του ανταλλακτηρίου «διασφαλίζει ότι τα συστήματα είναι σταθερά, συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων και των καταθέσεων».

Το κρυπτονόμισμα BNB της Binance, το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο με βάση το μέγεθος της αγοράς, υποχώρησε περισσότερο από 6%.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, Binance ιδρύθηκε στη Σαγκάη το 2017 από τον διευθύνοντα σύμβουλο Τσάνγκπενγκ Τσάο, έναν Καναδό πολίτη που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι την ηλικία των 12 ετών στην Κίνα.

Ενώ η εταιρεία χαρτοφυλακίου της εδρεύει στα νησιά Κέιμαν, η Binance υποστηρίζει ότι δεν έχει έδρα και αρνήθηκε να δηλώσει την τοποθεσία του κύριου ανταλλακτηρίου της, Binance.com.

Η πλατφόρμα Binance.com κυριαρχεί στο τοπίο συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα και πέρυσι διεκπεραίωσε συναλλαγές αξίας περίπου 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα με έως και το 70% της αγοράς.

Η εταιρεία έχει διακινήσει τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές για εγκληματίες και εταιρείες που επιδιώκουν να αποφύγουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ, ανέφερε πρόσφατα το Reuters.

Το Reuters ανέφερε επίσης στις 23 Μαΐου ότι η Binance συγχώνευσε τα κεφάλαια των πελατών της με τα εταιρικά έσοδά της στον τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας Silvergate που ανήκει στην εταιρεία συναλλαγών Merit Peak, παραβιάζοντας τους οικονομικούς κανόνες των ΗΠΑ που απαιτούν τα χρήματα των πελατών να διατηρούνται ξεχωριστά.

Η Binance αρνήθηκε ότι αναμιγνύει καταθέσεις πελατών και εταιρικά κεφάλαια, λέγοντας ότι οι χρήστες που έστειλαν χρήματα στον λογαριασμό δεν έκαναν καταθέσεις, αλλά αγόραζαν το κατά παραγγελία κρυπτονόμισμα της Binance που συνδέεται με δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση