GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟ ΒΟΥΝΟ ...ροκάρει! ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για το Helmos Mountain Festival στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων...

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αποφάσισε να δοκιμάσει να φέρει μερικές χιλιάδες ανθρώπους από τη θάλασσα στο βουνό… τον Ιούνιο! Κάπως έτσ...

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αποφάσισε να δοκιμάσει να φέρει μερικές χιλιάδες ανθρώπους από τη θάλασσα στο βουνό… τον Ιούνιο! Κάπως έτσι γεννήθηκε το Helmos Mountain Festival!

Πρόκειται για το φεστιβάλ του καλοκαιριού, όπως λένε οι γνώστες του είδους, το οποίο διοργανώνεται από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Πάνω από 10.000 επισκέπτες
Κι αν σαν εγχείρημα ήταν αρκετά ριψοκίνδυνο, το Helmos Mountain Festival στέφθηκε με τεράστια επιτυχία. Ίσως μεγαλύτερη κι από αυτήν που θα περίμεναν οι διοργανωτές του.

Από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα, επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έσπευδαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, με τους πιο τολμηρούς να φέρνουν μαζί τους σκηνές και εξοπλισμό κατασκήνωσης για να κοιμηθούν το βράδυ με ταβάνι τους τον γεμάτο άστρα ουρανό του Χελμού.

Μάλιστα, όπως είπε μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Π» ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου, Αλέξης Αγριος, από το πρώτο δεκαήμερο που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί και αναμένονται συνολικά το τριήμερο περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί πως επισκέπτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καταφθάνουν από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, αφού ήταν γνωστό πως υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κρήτη, Χίο, Λάρισα και ασφαλώς την Αθήνα.

Πέρα από αυτούς που επέλεξαν να κοιμηθούν τα βράδια σε σκηνές στο Χιονοδρομικό Κέντρο, αρκετοί επισκέπτες «έδωσαν ζωή» στην πόλη των Καλαβρύτων και τα γύρω χωριά. Από νωρίς το μεσημέρι, τα καταστήματα εστίασης των Καλαβρύτων είχαν αρκετό κόσμο, ενώ και τα ξενοδοχεία της περιοχής φιλοξενούν πολλές εκατοντάδες επισκέπτες.
 
 Πηγή εικόνας: Helmos Mountain Festival Facebook

Και παρά το το τσουχτερό κρύο (την μέρα η θερμοκρασία φτάνει έως τους 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ το βράδυ πέφτει ακόμα και στους 7 βαθμούς Κελσίου), οι καιρικές συνθήκες έχουν βοηθήσει τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, αφού παρά τις δυσμενείς προγνώσεις για βροχές και καταιγίδες, μέχρι τώρα (βρισκόμαστε στην τρίτη μέρα του φεστιβάλ) ο καιρός είναι σύμμαχος και κάπως έτσι φαίνεται πως θα παραμείνει και αύριο.

Η επιτυχία του φεστιβάλ ήταν δεδομένη αν κοιτάξει κάποιος τους καλλιτέχνες που είχαν κληθεί να δώσουν συναυλίες σε αυτό το τετραήμερο φεστιβάλ. Αγαπημένοι καλλιτέχνες που ήταν από μόνοι τους ικανοί να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι το πρώτο Helmos Mountain Festival θα μείνει στην ιστορία.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας & 100 °C, Παύλος Παυλίδης & Hotel Alaska, Χατζηφραγκέτα, Εισβολέας, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Χαρούλης, Novel 729 και Ιουλία Καραπατάκη, είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν ή αναμένεται να τραγουδήσουν στο φεστιβάλ. Το Helmos Mountain Festival δεν περιλαμβάνει μόνο μουσική, αλλά και stand-up comedy από τους μετρ του είδους. Ακόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μοναδικές εμπειρίες για τους φανατικούς της φύσης! Από πεζοπορίες στην κορυφογραμμή του Χελμού μέχρι αγώνες ορεινού τρεξίματος (διοργάνωση κάθετου αγώνα στη Νεραϊδοράχη) και από mountain bike, ΒΜΧ και skate ramp μέχρι zipline και πεδία αναρρίχησης! Επιπλέον, τις τέσσερις μέρες του φεστιβάλ διοργανώνονται εργαστήρια για τους λάτρεις της μουσικής και της φωτογραφίας! Και τέλος, οικοπεριηγήσεις, θεατρικό παιχνίδι και workshops για τους μικρούς μας φίλους!

Η ιδέα πίσω από το Helmos Mountain Festival

Στόχος του τριήμερου Φεστιβάλ είναι η νέα διοργάνωση στα ορεινά της Αχαΐας να μετατραπεί σε έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή.

Η ιδέα πίσω από τη διοργάνωση «γεννήθηκε» πριν από μερικούς μήνες και, όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Αγριος, στόχος είναι η συμβολή του Χιονοδρομικού στην επέκταση της τουριστικής περιόδου αλλά και να γνωρίσει ο κόσμος ακόμα καλύτερα τις ομορφιές του βουνού.

Προφανώς, το μεγάλο γεγονός της περιόδου για τα Καλάβρυτα έχει φέρει πολλά χαμόγελα στους επαγγελματίες της περιοχής, αφού τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα θα έχουν αρκετή δουλειά και είναι σχεδόν γεμάτα όλα τα κρεβάτια τους, ενώ και οι επιχειρηματίες της εστίασης θα δουν «άσπρες μέρες», χωρίς να έχει χρειαστεί να χιονίσει έξω.

Ενδεικτικά είναι όσα λένε άνθρωποι που βρίσκονται στα Καλάβρυτα το τετραήμερο αυτό, οι οποίοι κάνουν λόγο για μια πόλη γεμάτη με κόσμο του φεστιβάλ, όλοι με χαμόγελα και πράσινα βραχιολάκια στα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση