GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Αμερικανοεβραίος ολιγάρχης! Τον (Ελληνοαμερικάνο) J. Dimon της JP Morgan για πρόεδρο των ΗΠΑ...

«Μπίζνες» μεταξύ ολιγαρχών για το ποιος θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ  O Bill Ackman -ο εβραϊκής καταγωγής αμερικάνος δισεκατομμυριο...


«Μπίζνες» μεταξύ ολιγαρχών για το ποιος θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ 

O Bill Ackman -ο εβραϊκής καταγωγής αμερικάνος δισεκατομμυριούχος και διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Pershing Square Capital Management- δημοσίευσε ένα εκτενές tweet την Τετάρτη το απόγευμα καλώντας τον ελληνικής καταγωγής CEO της JPMorgan, Chase Jamie Dimon, να είναι υποψήφιος για πρόεδρος ως Δημοκρατικός το 2024, αφού το μακροχρόνιο στέλεχος της τράπεζας αρνήθηκε να αποκλείσει μια μελλοντική προσφορά για το δημόσιο γραφείο νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Ο Άκμαν αποκάλεσε τον Ντάιμον «έναν από τους πιο σεβαστούς ηγέτες των επιχειρήσεων στον κόσμο» και υποστήριξε ότι η φιλική προς τις επιχειρήσεις προοπτική του, μαζί με την υποστήριξή του για κοινωνικά προγράμματα, θα τον καθιστούσαν ισχυρότερο υποψήφιο για την προεδρία από τους κορυφαίους διεκδικητές Τζο Μπάιντεν ή Ντόναλντ Τραμπ.

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο Nτάιμον θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση του χρέους των ΗΠΑ σχεδόν 32 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, και είναι σεβαστός από ανθρώπους σε όλα τα άκρα του πολιτικού φάσματος.

Το tweet ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Ντάιμον είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Bloomberg «ίσως μια μέρα θα υπηρετήσω τη χώρα μου με τη μία ή την άλλη ιδιότητα», αφού ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα για δημόσιο αξίωμα — αλλά δεν είπε ποια δημόσια θέση θα έτρεχε για, ή πότε.

Ο Άκμαν τελείωσε με ένα κάλεσμα για δράση από το αμερικανικό εκλογικό σώμα, λέγοντας ότι ο Ντάιμον θα ήταν πιο πιθανό να θέσει υποψηφιότητα «αν δημιουργήσουμε μια βάση στήριξης γι’ αυτόν» και ζητώντας από τους αναγνώστες να απευθυνθούν στο στέλεχος της τράπεζας για να δείξουν την υποστήριξή τους.

Πέρυσι, στην επίσκεψή του στην Αθήνα για την εξαγορά της Viva από την JP Morgan, ο Τζέιμι Ντάιμον είχε δηλώσει πολύ περήφανος για την ελληνική καταγωγή του, αφού όπως σημείωσε, τρεις από τους παππούδες του μετανάστευσαν από τη χώρα σε δύσκολες εποχές.

Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του, Πάνος Παπαδημητρίου, εγκατέλειψε την Ελλάδα για τη Νέα Υόρκη μετά το ξέσπασμα του ελληνοτουρκικού πολέμου το 1919.

Ο Παπαδημητρίου άλλαξε το όνομά του σε Dimon, πιστεύοντας ότι ακούγεται πιο γαλλικό και κατέληξε να δουλεύει ως χρηματιστής στην Shearson Hammill. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα του και ο πατέρας του σημερινού CEO της JP Morgan, Θεόδωρος.
Το ιστορικό του

Ο Ντάιμον υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase από το 2005, οδηγώντας την τράπεζα στην οικονομική κρίση του 2008 και πραγματοποιώντας πολλές συγχωνεύσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα — συμπεριλαμβανομένης της First Republic Bank νωρίτερα αυτό το έτος. Είπε στο Fortune την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει να συνεχίσει να ηγείται της JPMorgan για «τρεισήμισι» ακόμη χρόνια.

Σε προηγούμενες συνεντεύξεις του για τις πολιτικές του τάσεις, ο Ντάιμον φέρεται ότι δεν έχει ευνοήσει έντονα κανένα πολιτικό κόμμα, ούτε έχει δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα σκεφτόταν να αποχωρήσει από την JPMorgan. Το 2012, ο Ντάιμον είπε ότι ήταν Δημοκρατικός αλλά «μόλις» και, επτά χρόνια αργότερα, είπε στο CNBC «η καρδιά μου είναι Δημοκρατική αλλά ο εγκέφαλός μου είναι κάπως Ρεπουμπλικανός».

Υπηρέτησε στο Στρατηγικό και Πολιτικό Φόρουμ του Ντόναλντ Τραμπ, που περιελάμβανε αρκετούς ηγέτες του κλάδου, έως ότου διαλύθηκε το 2017. Είπε επίσης το 2018 ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Τραμπ επειδή ήταν «πιο έξυπνος», αλλά αργότερα υπαναχώρησε από τη δήλωση, η οποία είπε «αποδεικνύει ότι δεν θα γινόμουν καλός πολιτικός». Η σύζυγός του, Τζούντι, συνεισέφερε 52.800 δολάρια σε ομάδες υπέρ του Μπάιντεν πριν από την εκστρατεία του 2020.

Ωστόσο δεκαεννέα Ρεπουμπλικανοί γενικοί εισαγγελείς του έστειλαν επιστολή αυτόν τον μήνα κατηγορώντας τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας για «μοτίβο διακρίσεων» και για άρνηση τραπεζικών υπηρεσιών στους πελάτες λόγω πολιτικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Επίσης τα στελέχη της JP Morgan κατηγορούνται ότι διατήρησαν επαφή με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν αφού τον απέλυσαν ως πελάτη.

Προσωπική περιουσία: Ως Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης τράπεζας στις ΗΠΑ από πλευράς ενεργητικού, ο Ντάιμον κατέχει περίπου 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Ενώ ο Άκμαν, 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση