GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΕΙΔΗ είπε το αυτονόητο! ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του (Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ) Γκουτέρες ζήτησε το Ισραήλ...

Tην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ζητά το Ισραήλ, σε μια κλιμάκωση της οργής του Τελ Αβίβ κατά του Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος απλ...


Tην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ζητά το Ισραήλ, σε μια κλιμάκωση της οργής του Τελ Αβίβ κατά του Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος απλά υπενθύμισε ότι οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό κατοχή επί δεκαετίες.
Όπως έγραψε στο Twitter, ο πρέσβης του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Gilad Erdan, ο ΓΓ του Οργανισμού «δείχνει κατανόηση για την εκστρατεία μαζικών δολοφονιών παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων» άρα «δεν είναι ικανός να ηγηθεί του ΟΗΕ».
«Τον καλώ να παραιτηθεί άμεσα.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή νόημα να μιλήσουμε με εκείνους που δείχνουν συμπόνια για τις πιο τρομερές φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά των πολιτών του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού. Απλώς δεν υπάρχουν λόγια».

Το Τελ Αβίβ είναι έξω φρενών αφότου ο Γκουτέρες είπε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς δεν συνέβη «στο κενό» και ότι οι Παλαιστίνιοι είχαν «υποβληθεί σε ασφυκτική κατοχή για 56 χρόνια». Εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις «σαφείς παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» από το Ισραήλ.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Eli Cohen ανακοίνωσε, επίσης με ανάρτηση, ότι δεν θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΗΕ.

«Δεν θα συναντηθώ με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ».
«Μετά την 7η Οκτωβρίου δεν υπάρχει χώρος για μια ισορροπημένη προσέγγιση», πρόσθεσε. «Η Χαμάς πρέπει να διαγραφεί από τον κόσμο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση