GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ από το Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σε κύκλωμα απάτης...

Για απάτη ύψους άνω των 70.000 ευρώ κατηγορείται αστυνομικός της περιμετρικής φρούρησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος παρουσιαζόταν σε πολίτε...


Για απάτη ύψους άνω των 70.000 ευρώ κατηγορείται αστυνομικός της περιμετρικής φρούρησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος παρουσιαζόταν σε πολίτες ως οικονομολόγος που μπορούσε να τους εντάξει στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και τους αποσπούσε χρήματα.

Καταγγελία γυναίκας για εξαπάτηση από εταιρία με την οποία συμφώνησε για ρύθμιση οφειλών καταβάλλοντας προκαταβολή 1800 ευρώ που δεν αποδόθηκε, οδήγησε στη σύλληψη του 34χρονου αστυνομικού αλλά κι ενός 53χρονου ιδιώτη, την Παρασκευή (17/11).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι «αλίευαν» τα θύματά τους μέσω Facebook, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά τα στοιχεία μεγάλης εταιρείας με έδρα το Μόναχο Γερμανίας. Ο συλληφθείς αστυνομικός δήλωνε πως η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα στον τομέα του εξωδικαστικού μηχανισμού, προκειμένου να δικαιολογούνται τα υψηλά ποσά που ζητούσε ως αμοιβή. Στη συνέχεια, ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους ένα χρηματικό ποσό ως προκαταβολή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς τους στο Τaxisnet.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, συνελήφθησαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, ιδιώτης και αστυνομικός, κατηγορούμενοι για -κατά περίπτωση- ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά τα στοιχεία μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού, προσέλκυαν ενδιαφερόμενους πελάτες από όλη τη χώρα, προκειμένου να αναλάβουν ως σύμβουλοι την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία με έδρα στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, ο οποίος απέκρυπτε τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες ακόμα και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας, ενώ δεν προέβαιναν στις ενέργειες που είχαν συμφωνήσει.

Μάλιστα ο αστυνομικός, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι η εταιρεία ιδιοκτησίας του συγκατηγορούμενού του, παρέχει «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ενώ ζητούσε ακόμα και κωδικούς taxisnet των θυμάτων, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για τη διαδικασία.

Η αμοιβή του γινόταν με ποσοστά ανά προκαταβολή που κατέβαλε ο εκάστοτε πελάτης, με τον οποίο η εταιρεία σύναπτε σύμβαση ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου σε -3.000- ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκανσε οικίες, χώρους εργασίας καθώς και από την κατοχή των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
κινητά τηλέφωνα,
32.250 ευρώ,
πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
υπολογιστές
χειρόγραφες σημειώσεις και
όχημα, προκειμένου ελεγχθεί η νομιμότητά του ως προς την εισαγωγή και κυκλοφορία του στην ελληνική επικράτεια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 συνολικά 73.550 ευρώ.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ιδιώτη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης, κακοποίηση ζώων, συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απάτη, αντιποίηση Αρχής, δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση