GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηasta Siempre αγαπημένε Μπάμπη Βορρέα...

Βαγγέλης Γονατάς Έτσι ήταν ο δικός μας Μπάμπης, αυτός που στην πατρίδα του, την Ελλάδα, συμμετείχε στους...

Βαγγέλης Γονατάς
Έτσι ήταν ο δικός μας Μπάμπης, αυτός που στην πατρίδα του, την Ελλάδα, συμμετείχε στους... αντιφασιστικούς αγώνες.
Γεμάτος ευγένεια και ήθος, καλοσύνη, τρυφερότητα και σταθερότητα, αυτός που έκλαιγε σαν παιδί όταν πέθανε ο Φιντέλ και ο Τσάβες.
Μας αφήνει ένα απέραντο κενό που μπορούμε να γεμίσουμε μόνο με τη μνήμη του, με το χαμόγελο του καλού ανθρώπου και τη μεγάλη του αλληλεγγύη.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ αγαπημένε Μπάμπη. Θα είσαι πάντα παρών!


Ηasta Siempre αγαπημένε Μπάμπη Βορρέα ("cubaniagriega")
Αβάνα, 16 Νοεμβρίου 2023/Τα νέα φτάνουν μέσω ενός αγαπημένου φίλου, δεν θέλω να τα πιστέψω. Ο Μπάμπης, όπως τον φωνάζαμε όλοι, έφυγε από τη ζωή στην Ελλάδα, στην αγαπημένη του Αθήνα.
Ο Έλληνας που αγάπησε τόσο πολύ την Κουβανική Επανάσταση, που έκανε τόσα πολλά για να σπάσει ο αποκλεισμός, που εργάστηκε τόσο σκληρά στην εκστρατεία για την απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών  και που αγάπησε και υπερασπίστηκε την Παλαιστίνη και όλες τις δικές μας  δίκαιες υποθέσεις  που ήταν και δικές του.

Τον γνωρίσαμε πριν από 17 χρόνια σε μία από τις δράσεις για την Απελευθέρωση των Πέντε στο Ολγίν. Από εκείνη την ημέρα εντάχθηκε στη Διεθνή Επιτροπή (για την Απελευθέρωση των Πέντε)  και πραγματοποίησε αμέτρητες δημόσιες δράσεις. Δεν δίστασε να σταθεί μπροστά στον Λευκό Οίκο απαιτώντας την ελευθερία των Κουβανών ηρώων.

 Washington 

Χάρη στην πρωτοβουλία και το θάρρος του, το 2012 και το 2014, τα ελληνικά δεξαμενόπλοια με τα οποία συνεργάστηκε μετονομάστηκαν με το σύνθημα "Ελευθερία για τους Πέντε". Μετά την επιστροφή των πατριωτών ένα από αυτά έφερε στο πιο ψηλό του σημείο το πανό: Όχι στον αποκλεισμό της Κούβας!


Έξω από τη Λευκό Οίκο

Μεσούσης της πανδημίας το 2021, όταν η Κούβα στερήθηκε ακόμη και την ασπιρίνη, ο Μπάμπης εξασφάλισε τις μεγαλύτερες δωρεές για την υγεία και τις μεταφορές μέσω σημαντικών Ελλήνων φίλων επιχειρηματιών.

Αβάνα

Το 2022, με την υποστήριξή του, εξασφαλίστηκε το πρόγευμα σε εκατό παιδιά και εργαζόμενους της Επαγγελματικής Σχολής Μπαλέτου.

Πραγματοποίησε με απόλυτη ανωνυμία μικρές και μεγάλες δράσεις, βοηθώντας όποιον το είχε ανάγκη. Το σπίτι του στην Πλάγια ήταν διακοσμημένο με μια μεγάλη ελληνική και μια κουβανική σημαία. Ακόμα και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με το οποίο μετακινιόταν  έφερε ένα μεγάλο αυτοκόλλητο κατά του αποκλεισμού, γεγονός που πάνω από μια φορά  αποτέλεσε αφορμή για συζήτηση με όσους δεν συμπαθούσαν την Επανάσταση.

Οκτώβριος 2014

Έτσι ήταν ο δικός μας Μπάμπης, αυτός που στην πατρίδα του, την Ελλάδα, συμμετείχε στους αντιφασιστικούς αγώνες. Γεμάτος ευγένεια και ήθος, καλοσύνη, τρυφερότητα και σταθερότητα, αυτός που έκλαιγε σαν παιδί όταν πέθανε ο Φιντέλ και ο Τσάβες.

Μας αφήνει ένα απέραντο κενό που μπορούμε να γεμίσουμε μόνο με τη μνήμη του, με το χαμόγελο του καλού ανθρώπου και τη μεγάλη του αλληλεγγύη.

Με την κόρη του Τατιάνα, 2023

Στις κόρες του Τατιάνα και Σορίνα, στους συγγενείς του στην Ελλάδα, στους φίλους του στην Κούβα, ιδιαίτερα στον Ρομπέρτο Βερριέ, τον οποίο αγαπούσε ως σύντροφο και αδελφό, στους Πέντε και τις οικογένειές τους, στους συντρόφους του ICAP και σε όλους όσοι ανήκουν στη Διεθνή Επιτροπή, την εγκάρδια αγκαλιά μας, γεμάτη θλίψη για την απώλειά του.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ αγαπημένε Μπάμπη. Θα είσαι πάντα παρών!

En su amada Grecia ha muerto el entrañable amigo de Cuba, Babis Vorreas, que quiso tanto a su Patria como a la nuestra. Dedicó toda su energía y experiencia a pelear por causas justas y hasta su muerte combatió con palabras y con hechos el BloqueoGenocida. pic.twitter.com/XOyGiY1wg8
Στην αγαπημένη του Ελλάδα πέθανε ο αγαπημένος φίλος της Κούβας, Μπάμπης Βορέας,
 που αγαπούσε την πατρίδα του όσο και τη δική μας. Αφιέρωσε όλη του την ενέργεια 
και την εμπειρία του στον αγώνα για δίκαιους σκοπούς και μέχρι το θάνατό του
 αγωνίστηκε με λόγια και έργα ενάντια στο Γενοκτόνο Αποκλεισμό.

Hasta Siempre Querido BABIS Vorreas, el gran amigo de Cuba - Cuba en Resumen

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση