GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚ στον ΟΗΕ! ΟΙ ΗΠΑ μπλόκαραν ψήφισμα για «κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα...

Σοκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ:  Υπέρ της πρότασης «κατάπαυσης του πυρός» στη Γάζα ψήφισαν τα 13 μέλη (από τα 15) του Συμβουλίου, με τι...

Σοκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: 
Υπέρ της πρότασης «κατάπαυσης του πυρός» στη Γάζα ψήφισαν τα 13 μέλη (από τα 15) του Συμβουλίου, με τις ΗΠΑ να απορρίπτουν το ψήφισμα και τη Βρετανία να απέχει(!) Οι ΗΠΑ απέτρεψαν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους και έτσι κατέδειξαν με μεγάλη σαφήνεια στην διεθνή κοινότητα πως για την κυβέρνηση Μπάιντεν προηγούνται τα «συμφέροντα».. από τις ζωές αμάχων. 
Η αρνητική ψήφος των ΗΠΑ, ως μόνιμο μέλος, απέτρεψε την υιοθέτηση του ψηφίσματος. Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Ισημερινός, Ιαπωνία, Μάλτα, Ελβετία, Μοζαμβίκη, Αλβανία, Βραζιλία, Γκαμπόν, Γκάνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ψήφισαν υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. 
«Όλες οι συστάσεις μας αγνοήθηκαν», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των ΗΠΑ τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι ένα «ψήφισμα χωρίς ισορροπία που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα». «Εξακολουθούμε να μην μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί οι συντάκτες του ψηφίσματος αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν γλώσσα που να καταδικάζει την τρομακτική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, μια επίθεση που σκότωσε πάνω από 1.200 ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανθρώπους από μια σειρά εθνικοτήτων που κάηκαν ζωντανοί, που πυροβολήθηκαν και υποβλήθηκαν σε αισχρή σεξουαλική βία. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που για τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων, οι συντάκτες του ψηφίσματος δεν προσέφεραν τα συλλυπητήριά τους ή την καταδίκη των δολοφονιών τους. Είναι αδιανόητο! Ούτε υπάρχει καταδίκη της σεξουαλικής βίας που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου», επισήμανε.
 Τα μόνιμα μέλη ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία έχουν δικαίωμα αρνησικυρίας και έτσι μπορούν να μπλοκάρουν τις αποφάσεις. Τα άλλα μη μόνιμα μέλη είναι επί του παρόντος ο Ισημερινός, η Ιαπωνία, η Μάλτα, η Ελβετία και η Μοζαμβίκη, η Αλβανία, η Βραζιλία, η Γκαμπόν, η Γκάνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 
Όλα δείχνουν λοιπόν πως η διεθνής «εικόνα υποστήριξης» του Ισραήλ «ανατράπηκε» εν μέσω της θανάτωσης στην Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις περίπου 17.000 αμάχων εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά. Και ότι η τρομοκρατική επιχείρηση της #Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου με τους 1200 νεκρούς, τελικά «εξαερώθηκε» επικοινωνιακά και διπλωματικά για το Τελ Αβίβ, που έδωσε την δική του «απάντηση» με 17.000 άμαχους νεκρούς.
Patriotiko.gr

1 σχόλιο

  1. Η Κίνα έχει υποσκελίσει οικονομικά την Αμερική από το 2014. Τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν άβολες αλήθειες.
    Η Ρωσσία υπερέχει στρατιωτικά έναντι του ΝΑΤΟ κι όχι μόνο της Αμερικής, όπως απέδειξε το Ουκρανικό.
    Αν βάλουμε και την στρατιωτική επέμβαση των Ρώσσων στην Συρία το 2015, που έσωσε τον ηρωικό Άσαντ, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τον θείο Σαμ.
    Οι μόνοι που βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και είναι συνένοχοι στην γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων είναι οι Αμερικανοι και οι Πόντιοι Πιλάτοι Βρετανοί.
    Ι. Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση